Verkkouutinen

Fortum ja Aalto-yliopisto syventävät tutkimusyhteistyötään bio- ja kiertotalouden alueella

05 huhtikuu 2019, 11:00

Fortum syventää yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa bio- ja kiertotalouden alueella

FORTUM OYJ VERKKOUUTINEN 05.04.2019 

Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark ja Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä allekirjoittivat tänään kolmivuotisen aiesopimuksen, jonka tavoitteena on vahvistaa Fortumin ja Aalto-yliopiston yhteistyötä etenkin bio- ja kiertotalouden alueella.   

”Meillä on jo ennestään laajaa yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa, ja se jatkuu niin kuin ennenkin. Nyt alkavan uuden tutkimusyhteistyön myötä haluamme syventää erityisesti bio- ja kiertotalouden alueen yhteistä tutkimusta globaalien haasteiden ratkaisemiseksi”, sanoo Fortumin biopohjaisista ratkaisuista vastaava johtaja Heli Antila

Fortumin bio- ja kiertotalouden alueen T&K-toiminnan tavoitteena on resurssitehokkaiden teknologioiden ja konseptien avulla merkittävästi säästää vettä, vähentää ilmansaasteita, tarjota parempia liiketoimintamahdollisuuksia maanviljelijöille kehittyvissä talouksissa sekä vähentää maailman riippuvuutta fossiilisista raaka-aineista. 

Esimerkiksi Bio2X-hankkeessa Fortum kehittää yhdessä kumppanien kanssa keinoja muuttaa biomassaa, kuten bambua ja olkea, kestäviksi ja luonnonmukaisiksi tekstiileiksi, biomuoveiksi, biopolttoaineiksi ja muiksi arvokkaiksi lopputuotteiksi.  

Fortum Oyj 
Viestintä 
 
Lisätietoja:  
Maarit Pihlajaniemi, Fortumin kasvuprojekteista vastaava päällikkö, puh. 040 715 4696