Valmiina käyttämään yhtä maailman tehokkaimmista biovoimalaitoksista

Vastaamalla yhden maailman suurimman ja tehokkaimman biopolttoainetta käyttävän voimalaitoksen käytöstä ja kunnossapidosta Englannissa, Fortum eNext ei ainoastaan toteuta Fortumin strategiaa, vaan auttaa myös Iso-Britanniaa ottamaan askeleen lähemmäs tavoitettaan saada 15 % energiastaan uusiutuvista lähteistä vuoteen 2020 mennessä.

Tees Renewable Energy Plant Englannissa

Fortum eNext tarjoaa voimalaitospalveluita ja tukee älykkäillä ja kestävillä ratkaisuilla energiaintensiivistä teollisuutta täyttämään kiristyvät ympäristövaatimukset. 

Vuonna 2016 allekirjoitimme sopimuksen Koillis-Englannissa sijaitsevan Tees Renewable Energy Plant -voimalaitoksen käytöstä ja kunnossapidosta. Monivuotisen sopimuskauden aikana vastaamme kaikesta laitoksen toiminnasta, muun muassa sen teknologiasta, huollosta ja henkilöstöstä. 

Laitoksen rakentaminen alkanut Isossa-Britanniassa 

Pääurakoitsija on aloittanut laitoksen päärakenteiden pystyttämisen Englannissa Fortum eNextin keskittyessä laitoksen käyttöönottoon ja sen valmisteluun. 

Aloittaessaan toimintansa vuonna 2020, tämä 299 megawatin laitos tulee olemaan yksi maailman suurimmista ja tehokkaimmista biopolttoainetta käyttävistä voimalaitoksista. Se käyttää polttoaineenaan puuhaketta ja pellettejä ja tuottaa energiaa 600 000 kodin energiantarvetta vastaavan määrän parantaen resurssitehokkuutta ja uudistaen samalla alueen energiajärjestelmää. Laitoksen ennakoitu tuotanto on noin 2,3 terawattituntia sähköä vuosittain, minkä odotetaan vähentävän vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä noin 1,2 miljoonaa tonnia. 

Maailmanluokan konseptimme ja arvokas kokemuksemme biomassaa käyttävien voimalaitosten omistajana olivat ratkaisevia tekijöitä kun MGT Teesside Ltd valitsi Fortum eNextin kumppanikseen. Työskentelemme energiayhtiöiden kanssa parantaaksemme niiden toimintoja ja vähentääksemme päästöjä. Tarkoituksenamme on auttaa asiakkaitamme käyttämään energiansa hyvään. 

Tänä päivänä kaksi kolmannessa maailman sähkötuotannosta perustuu edelleen fossiilisten polttoaineiden käyttämiseen. Fortumin missiona on edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Fortum eNextillä on tässä merkittävä rooli. Uskomme, että energiayhtiöt ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen.