Sijoittajauutinen

Fortum voitti 250 MW:n aurinkovoimaprojektin Intiassa

21 joulukuu 2018, 15:00

Fortum-solar-india

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 21.12.2018 KLO 15.00

Fortum on tänään voittanut intialaiselta Gujarat Uria Vikas Nigam Ltd:ltä 250 megawatin (MW) aurinkovoimaprojektin. Aurinkovoimalaitos rakennetaan Raghanesdan aurinkopuistoon Banaskhtan alueelle Gujaratissa Intiassa. Sen käytön odotetaan alkavan vuoden 2020 neljännellä neljänneksellä. Investoinnin arvioidaan olevan noin 135 miljoonaa euroa. Aurinkopuistossa tuotetulle sähkölle taataan kiinteä 2,89 INR/kWh takuuhinta 25 vuodeksi.

Fortum aikoo jatkaa kasvua päästöttömässä sähköntuotannossa, pohjautuen Fortumin vahvaan osaamiseen. Fortumin tavoitteena on kasvattaa aurinko- ja tuulivoimakapasiteettiaan usean gigawatin kokoluokkaan kotimarkkinoillaan. Fortumin liiketoimintamalli uusiutuvassa energiantuotannossa pitää sisällään aurinko- ja tuulivoiman kehittämisen ja rakentamisen sekä laitosten käytön. Kevyen taserakenteen säilyttämiseksi Fortum hyödyntää kumppanuuksia ja eri yhteistyömuotoja.

Fortumilla on tällä hetkellä 85 MW aurinkovoimaa Intiassa ja 35 MW Venäjällä. Kesäkuussa Fortum voitti 250 MW:n aurinkovoimaprojektin Intiassa. Projekti on rakenteilla ja tuotannon odotetaan käynnistyvän vuoden 2019 aikana. Fortumilla on parhaillaan rakenteilla 110 MW aurinkovoimaprojekti Venäjällä.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531
Rauno Tiihonen, IR-päällikkö, puh. 010 453 6150
Måns Holmberg, IR-päällikkö, puh. 044 518 1518

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi