Lehdistötiedote

Fortum sijoittaa 150 miljoonaa euroa uuteen Valo Ventures -kasvurahastoon, jota luotsaa entinen Google Capitalin perustaja

03 joulukuu 2018, 13:00

Valo Ventures

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 3.12.2018

Fortum on sitoutunut sijoittamaan 150 miljoonaa euroa kymmenen vuoden aikana uuteen itsenäiseen Valo Ventures -kasvurahastoon, jonka vetäjänä toimii Scott Tierney, yksi Google Capitalin perustajista. Fortumin ja Tierneyn yhdessä perustama kasvurahasto on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen järjestely. Valo Venturesin pääkonttori sijaitsee Palo Altossa, Kaliforniassa. Pääomasijoitukset tehdään digitaalisiin ja skaalautuviin kasvuyrityksiin Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

Valo Ventures sijoittaa alku- ja kasvuvaiheen teknologiayrityksiin, joiden tuotteilla tai palveluilla on edellytyksiä kasvattaa nopeasti arvoa sekä tuottaa pitkäaikaisia sosiaalisia ja ympäristöllisiä hyötyjä. Valo Ventures etsii sijoituskohteita niiden megatrendien alueilta, jotka ovat keskiössä myös Fortumin strategiassa: aktiiviset kuluttajat, urbanisaatio, ilmastonmuutos sekä bio- ja kiertotalous.

Valo Ventures -kasvurahaston perustaminen on linjassa Fortumin "For a cleaner world" -vision kanssa. Yksi Fortumin neljästä strategisesta prioriteetista on perustan luominen uusille merkittäville liiketoiminnoille. Fortum tavoittelee päästöjen vähentämistä sähköistämisen avulla sekä merkittävää kasvua uusissa innovatiivisissa liiketoiminnoissa. Lisäksi Fortum haluaa on olla voittaja digitalisaatiossa. Viime vuosina Fortum on tehnyt paljon yhteistyötä kasvuyritysten ja tutkimuslaitosten kanssa sekä sijoittanut sisäisiin kasvuyrityksiin. Valo Ventures -kasvurahastoon sijoittaminen on Fortumille merkittävä seuraava askel, jonka avulla voidaan rakentaa nopeasti kasvavia startupeja - niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

Digitaalisuus kohtaa megatrendit

”Valo Ventures keskittyy ydinliiketoimintamme ulkopuolella oleviin startup-yrityksiin, joilla on merkittäviä kasvumahdollisuuksia. Haluamme olla mukana mahdollistamassa erityisesti dataa, tekoälyä ja digitaalisia ratkaisuja hyödyntävien yritysten kasvua. Nämä startupit rakentavat digitaalista tulevaisuutta. Tavoittelemme puhtaampaa maailmaa, mutta emme voi tehdä sitä yksin”, Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark sanoo.

Scott Tierneyllä ja hänen kumppaneillaan Julia Bradylla ja Mona EINaggarilla on laaja kokemus pääomasijoittamisesta sekä teknologioiden ja uusien liiketoiminnan rakentamisesta. ”Olemme etuoikeutettuja saadessamme käynnistää Valo Venturesin toiminnan yhdessä fortumlaisten kanssa. Työskentelemällä yhdessä, meillä on kaikki edellytykset auttaa maailman parhaita yrittäjiä kehittämään digitaalisia ratkaisuja parantamaan tulevien sukupolvien elämää. Uskomme, että tekoälyn kaltaisilla teknologioilla voimme olla ratkaisemassa fyysisen maailmamme haasteita”, Valo Venturesin vetäjä Scott Tierney sanoo.


Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Fortum Oyj
Elina Kokko
viestintäpäällikkö
puh. 040 733 9493
elina [piste] kokko [ät] fortum [piste] com
www.fortum.com/valoventures

Valo Ventures
James Christopherson
US Communications manager
Puh: +1 650 269 8666
james [ät] valoventures [piste] org

Valo Ventures
Valo is a global venture capital firm championing innovative digital technology companies that create economic value as well as long-term social and environmental benefits. Based in Palo Alto, we are a passionate, experienced team committed to a highly disciplined, proven investment process. www.valoventures.org