Fortum ja VTT solmineet esisopimuksen tutkimusreaktorin ja -laboratorion käytöstäpoistosta

Fortum ja VTT ovat solmineet esisopimuksen yhteistyöstä Espoon Otaniemessä sijaitsevien FiR 1 -tutkimusreaktorin ja ydinvoimalaitosten rakennemateriaalitutkimuksen laboratorion käytöstä poistamiseksi.
 
Yhteistyön myötä VTT saa käyttöönsä Fortumin pitkäaikaisen kokemuksen ydinvoimalaitoksen käytöstä ja ydinjätehuollosta. Tähtäimessä olevan purku- ja jätehuoltoyhteistyön lisäksi samalla selvitetään, voidaanko käytöstäpoistojätettä välivarastoida ja mahdollisesti myös loppusijoittaa Loviisan voimalaitoksen alueella.
 
 
Lisätiedot:
Jari Tuunanen, Head of Nuclear Waste dpt., Fortum Generation, +358 50 342 3331
 
 
VTT:n tutkimusreaktori
VTT:n tutkimusreaktori FiR 1 on auttanut monivaiheisen historiansa aikana mm. kuukivien tutkimuksessa, kullan etsinnässä, syöpähoidoissa ja ennen kaikkea toiminut keskeisenä ydinenergian koulutus- ja tutkimustyön laitoksena. Tutkimusreaktori toimii pilottina vielä purkuvaiheessaankin valmistaen koko suomalaista ydinenergia-alaa myöhemmin tulevaisuudessa alkavaan suomalaisten ydinvoimalaitosten reaktorien käytöstäpoistoon. Lue lisää VTT:n tutkimusreaktorista.