Lehdistötiedote

Fortum laajentaa korkean jalostusarvon kierrätystään metalleihin ostamalla Fincumetin metallinkierrätysliiketoiminnat

19 lokakuu 2018, 14:12

join-the-change

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 19.10.2018

Fortum laajentaa korkean jalostusarvon kierrätystään metalleihin ostamalla suomalaisen Fincumetin metallinkierrätysliiketoiminnat. Hankittavan kokonaisuuden liikevaihto on noin 40 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 30 henkilöä. 

Fincumetin Ikaalisissa toimivassa jalostamossa kerätystä arvometallista, kuten kuparista ja alumiinista, valmistetaan kierrätysraaka-ainetta. Yhtiöllä on toimipisteet myös Helsingissä ja Jyväskylässä. Fincumetin ja Fortumin kierrätysliiketoiminnan yhdistämisellä ja kehittämisellä voidaan nostaa metallien korkean jalostusarvon kierrätyksen osuutta Suomessa ja Euroopassa. 

"EU:n kunnianhimoiset kierrätystavoitteet ja lainsäädäntö ohjaavat yhä suuremman osan materiaalivirroista kierrätykseen ja luovat edellytykset ympäristön kannalta kestävän liiketoiminnan kasvattamiseen. Tämä investointi, yhdessä olemassa olevan osaamisemme kanssa, mahdollistaa jatkossa tehokkaiden kierrätysratkaisujen rakentamisen myös muille, haastavammille materiaaleille", sanoo Kalle Saarimaa, Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminnan johtaja. 

Fincumet on vuonna 1992 perustettu perheyritys, joka kerää ja käsittelee metalleja. Käsittelyn jälkeen raaka-aine myydään uusiokäyttöön tai jatkojalostettavaksi Suomeen ja ulkomaille.

Fincumetin jalostamo, henkilöstön osaaminen ja asiakkailta tulevat materiaalivirrat täydentävät Fortumin olemassa olevaa liiketoimintakokonaisuutta. Kaupan jälkeen Fortum voi tarjota asiakkailleen kattavamman portfolion kierrätyspalveluita ja Fortumin liiketoiminta laajenee myös uusiin asiakassegmentteihin.

Kaupassa Fortumille siirtyy Fincumet Groupin metallien kierrätykseen liittyvä liiketoiminta. Fincumet Container Oy:n vaihtolava- ja konttiliiketoiminta jatkavat erillisenä yhtiönä.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja: 
Kalle Saarimaa, Kierrätys- ja jäteliiketoiminnan johtaja, p. 041 503 1337