Fortum ja IKEA yhteistyöhön muovisten astioiden kierrättämiseksi

Fortum Recycling & Waste

Tiedote 4.10.2018

Fortum ja IKEA Suomi aloittavat yhteistyön muovisten ruoansäilytysastioiden kierrättämiseksi. Fortum tuottaa IKEA-asiakkaiden vanhoista muovisista säilytysastioista kierrätysmuovia, jota voidaan käyttää teollisuudessa uusien tuotteiden raaka-aineena.

 Kierrätyskampanja käynnistyy tänään kaikissa Suomen IKEA-tavarataloissa.   

Yksi kilogramma kierrätysmuovia säästää 1,5 kilogrammaa hiilidioksidia verrattuna neitseellisen muoviraaka-aineen käyttämiseen. Me Fortumissa olemme erittäin iloisia, että IKEA Suomen kaltaiset edelläkävijät tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden kierrättää muovin uudeksi raaka-aineeksi, sanoo Toni Ahtiainen, Fortumin kierrätysliiketoiminnan johtaja.


Fortumin Riihimäen muovijalostamolla keräykseen tuoduista muovisista ruoansäilytysastioista tuotetaan muovigranulaattia eli kierrätysmuovia, jota voidaan käyttää raaka-aineena kierrätysmuovituotteiden valmistuksessa.

 

Kiertotalouden ratkaisut vähentävät ympäristön kuormitusta ja luovat uusia liiketoimintamalleja. Siksi meille on tärkeää edistää kiertotaloutta ja kehittää keinoja tuottaa jätteestä uusia raaka-aineita. Onkin mahtavaa päästä kokeilemaan muovikierrätystä yhdessä Fortumin ja asiakkaidemme kanssa, iloitsee IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Jessica Lehtinen.

Myös monet IKEA-tuotteet valmistetaan kierrätetystä muovista.

Tavoitteenamme on, että vuoteen 2030 mennessä kaikki IKEA-tuotteet on tuotettu uusio- tai kierrätysmateriaaleista, toteaa Lehtinen.

 

Muovinkierrätyksen ympäristöhyödyt toteutuvat täysimääräisesti vain jos kierrätysmuovilla pystytään korvaamaan neitseellistä muoviraaka-ainetta. Tämä edellyttää, että kierrätysraaka-aine täyttää tuotteiden valmistajien laatuvaatimukset.

”Fortumin muovijalostamossa koko käsittelyprosessi aina muovin lajittelusta granulointiin on omissa käsissä. Koko kierrätyskonsepti on suunniteltu varmistamaan kierrätysmuovin korkea laatu”, kertoo Ahtiainen.

 

Lisätietoja:

Toni Ahtiainen, Fortumin kierrätysliiketoiminnan johtaja, tel. +358405777533