Fortum ja OP ovat rakentaneet jo 150 sähköautojen latauspistettä yli 70 paikkakunnalle

Fortum ja OP ovat rakentaneet jo 150 sähköautojen latauspistettä

OP Ryhmä ja Fortum Charge & Drive ovat tuoneet yhdessä sähköautojen latauspisteet jo 80 eri paikkakunnalle Osuuspankin konttoreiden yhteyteen. Syksyn aikana latauspisteitä on tulossa vielä monille uusille paikkakunnille, jolloin päästään 100 latauspaikkaan konttoreiden yhteydessä Helsingistä Kuusamoon.

Osuuspankkien konttorit sijaitsevat erinomaisilla paikoilla paikkakuntien keskustoissa, ja mahdollistavat näin sähköauton latauksen luontevasti kaupungilla asioinnin aikana. Osuuspankkien yhteyteen asennetut latauspisteet ovat ns. keskinopeita latauspisteitä, teholtaan 22 kW, joissa voi ladata kahta autoa yhtäaikaisesti.

Latauspisteet ovat mahdollistaneet myös OPn yhteiskäyttöautojen käyttöönottoa eri paikkakunnilla. Vuoden aikana kiinnostus sähköisiä yhteiskäyttöautoja kohtaan on noussut ja yhteiskäyttöautoja latauspisteineen on toimitettu myös kaupungeille ja opiskelija-asuntojen yhteyteen.

”Julkistimme latauspisteyhteistyön Fortumin kanssa vuoden 2017 keväällä, ja samana kesänä alkoivat ensimmäiset asennukset. Nyt latauspisteitä on jo huimat 150 ympäri Suomea. Vuoden loppuun mennessä saamme vielä noin 40 latauspistettä lisää”, OPn liikkumisen palveluista vastaava hankejohtaja Sonja Heikkilä sanoo.

Yhdessä sähköllä Päijänteen ympäri 7.9.

Yhteistyössä syntynyttä latausverkostoa juhlitaan sähköautoilijoille 7.9. järjestettävällä tapahtumalla. Mukaan on ilmoittautunut kymmeniä autokuntia eri puolelta Suomea. Autot kiertävät tapahtumapisteillä Mäntsälässä, Lahdessa, Vääksyssä ja Jämsässä päivän aikana, ja osallistujat kokoontuvat lopuksi jakamaan kokemuksiaan Himokselle yhteiseen illanviettoon.

”Nyt järjestettävän tapahtuman myötä haluamme juhlistaa yhteistyötämme OPn ja sähköautoilijoiden kanssa, ja vierailla paikkakunnilla, joihin latureita on asennettu. Haluamme myös osoittaa, että sähköautolla voi liikkua pidempiäkin matkoja, ei ainoastaan kaupunkien keskustoissa”, Fortum Charge & Drive -verkostosta Suomessa vastaava Tero Era sanoo.

Tapahtumapisteillä myös yleisö voi tutustua sähköautoihin ja -pyöriin sekä jutella sähköautoasiantuntijoiden kanssa. Lisäksi lapsille on tarjolla mukavaa ohjelmaa. 

Tapahtumapaikat avoinna perjantaina 7.9.2018 kello 14 -18.

  • Mäntsälä: Mäntsälän Osuuspankki, Keskuskatu 6
  • Lahti: Lahden tori, Vapaudenkatu 7
  • Vääksy: OP Järvi-Häme, Rusthollintie 1
  • Jämsä: OP Jämsän Seutu, Keskuskatu 1

Tästä tapahtuman verkkosivulle.