Paikallistiedote

Suomalaisten kannattaa kerätä muovipakkaukset kierrätykseen

05 heinäkuu 2018, 14:57

Muovijätettä

Lännen median lehdissä julkaistiin 4.7. artikkeli, jossa kerrottiin siitä, miten muovijätettä kuljetetaan Euroopasta Kiinaan. Jutussa väitettiin, että vain kaksi prosenttia muovijätteestä kelpaa uusiotuotantoon.

Suomessa kotitalouksilta kerätyt muovipakkaukset eivät päädy Kiinaan eivätkä mereen. Kerätyistä muovipakkauksista 70 prosenttia kierrätetään. Tästä 40 prosenttiyksikköä päätyy muovigranulaateiksi, joka on valmista kierrätysraaka-ainetta muoviteollisuudelle. Loput 30 prosenttiyksikköä kierrätetään Fortumin muoviprofiilien valmistuksen raaka-aineena ja muihin teollisiin sovelluksiin. Kierrätykseen kelpaamaton muovi hyödynnetään energiana eli siitä tuotetaan kaukolämpöä ja sähköä Suomessa.

Rinki-ekopisteissä ja asuinkiinteistöissä kerätyt kotitalouksien muovipakkaukset toimitetaan kaikki Fortumin muovijalostamolle Riihimäelle.

Muovipakkausten lajittelu ei siis ole turhaa työtä. Muovipakkauksia kerätään yli 530 Rinki-ekopisteessä kautta Suomen. Lähin muovipakkauksia vastaanottava Rinki-ekopiste on helppo tarkistaa osoitteesta rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.