Espoon keskuksen liityntäpysäköintiin sähköautojen latauspisteitä

Sähköauton latauspiste

Espoon keskuksen juna-aseman liityntäpysäköintialueelle on asennettu kahdeksan Fortum Charge & Drive -latauspistettä. Latauspisteet sujuvoittavat erityisesti sähköistä työmatkaliikennettä pääkaupunkiseudulla, kun auton voi jättää latautumaan työpäivän ajaksi.

Liityntäpysäköinnin latausalueelle on asennettu 1 pikalatauslaite ja 3 keskinopeaa latauslaitetta, joissa voi ladata yhtä aikaa 8 autoa. Pikalaturilla saa ladattua täyssähköautoon puolessa tunnissa noin 125 km toimintamatkaa. Keskinopealla laturilla saa puolestaan ladattua noin 100 km ajomatkan tunnissa - automallista riippuen. Latauspisteillä on mahdollista ladata myös ladattavia hybridiautoja. Latauksen voi käynnistää lataamalla Fortum Charge & Drive -sovelluksen, RFID-tunnisteella tai tekstiviestillä.

”Uskon, että liityntäpysäköinnin yhteyteen asennetut latauspisteet helpottavat erityisesti työmatkalaisten elämää Espoossa. Sähköauto-juna-yhdistelmä on ekologinen ja vaivaton tapa liikkua”, kertoo Sami Saarilahti Fortumilta.

”Espoon kaupunki ja Fortum tekevät yhteistyötä kestävien kaupunkiratkaisuiden kehittämisessä. Nämä latauspisteet ovat hieno esimerkki kaupunkiratkaisuista, joiden avulla parannamme myös kaupunkilaisten arkea sekä teemme ekologisempien valintojen tekemisestä helppoa”, sanoo Johanna Nyberg Espoon kaupungilta.

Latauspisteet ovat osa Fortum Charge & Drive -verkostoa, johon kuuluu Pohjoismaissa jo yli 2 000 laturia. Suomessa Charge & Drive verkostossa on jo noin 250 laturia eli 500 latauspistettä, sillä suurimmalla osalla voi ladata kahta autoa yhtä aikaa. Latureista yli 60 on pikalatauspisteitä.

 

Lisätietoa liityntäpysäköinnistä

Liityntäpysäköinti on kätevä tapa välttää Helsingin keskustan liikenneruuhkat. Pysäköintiin varatut alueet sijaitsevat joukkoliikenteen pysäkkien ja asemien lähellä. Auton voi jättää parkkiin, ja jatkaa matkaa metrolla, linja-autolla, raitiovaunulla tai lähiliikenteen junalla. Liityntäpysäköinti on tarkoitettu työpäivän mittaiseen pysäköintiin, ja suurimmassa osassa pysäköintialueita pysäköinnin aikarajoitus on 12 tai 24 tuntia.

Joukkoliikenteen lipun hankkineille pysäköinti on joko maksutonta tai siitä peritään muutaman euron maksu. Maksullisilla alueilla pysäköintimaksu suoritetaan siten, että ensin leimataan kausi- tai arvolippu matkakortinlukijalla ja tämän jälkeen voidaan ostaa lippuautomaatista liityntäpysäköintilippu käteisellä tai luottokortilla. Osassa alueista ainoana maksutapana on käteinen. Huomaathan, että HSL:n mobiililippu ei toistaiseksi kelpaa liityntäpysäköinnissä.