Loviisan voimalaitokselle saapuu kaksi päägeneraattorin staattoria maanantaina 11.6.

Fortumin Loviisan voimalaitoksen syksyn vuosihuollossa vaihdetaan kaksi päägeneraattorin staattoria uusiin 320 MVA:n tehoisiin staattoreihin. Vaihtojen suunnittelu- ja valmistelutyöt on aloitettu jo vuonna 2016.

"Uudet staattorit toimittaa EthosEnergy Poland S.A. Staattoreiden vaihtotöihin liittyviä muita muutos- ja koneistustöitä tekevät useat suomalaiset yritykset voimalaitoksen oman henkilökunnan lisäksi," kertoo projektipäällikkö Jarmo Saari.

Staattorit saapuvat merikuljetuksena Valkon satamaan, josta ne kuljetetaan voimalaitokselle maanantain 11.6. aikana. Maantiekuljetukset hoitaa Silvasti Heavy Oy. Yhden staattorin kuljetuspaino on 170t.

 

Vuosihuollot 2018
Vuosihuollot alkavat tänä kesänä elokuun alussa. Ensimmäisenä on poikkeuksellisesti vuorossa laitoksen kakkosyksikkö, jolle toteutetaan pitkä, yli 40 vuorokautta kestävä niin kutsuttu 8-vuotisvuosihuolto. Sen aikana tarkastetaan muun muassa paineastia ja sen sisäosat, mikä lisää jonkin verran vuosihuollon kestoa. Loviisa 1:llä on vuorossa lyhyt vuosihuolto, joka alkaa syyskuun lopulla. Sen suunniteltu kesto on 22 vuorokautta.

Vuosihuoltojen ajankohdat: Loviisa 2: 5.8.–16.9. ja Loviisa 1: 22.9.–14.10.