Kaksi uutta pikalaturia sujuvoittavat sähköautoilua Helsingissä

sähköauto, pikalausasema, latausasema, ev, mcdonalds, charge and drive, pukinmäki

Kehä I:n varrelle on asennettu kaksi uutta sähköautojen pikalatauspistettä. Kivikon ja Pukinmäen McDonald’s -ravintoloiden yhteyteen asennetut Fortum Charge & Drive -pikalatauspisteet sujuvoittavat sähköistä liikennettä Helsingissä, jossa oli aikaisemmin vain muutama pikalatauspiste.

Ravintolan yhteydessä sähköauton lataus onnistuu helposti ruokailun aikana. Puolessa tunnissa täyssähköautoon saa ladattua pikalatauspisteellä noin 125 kilometriä toimintamatkaa. Latauspisteillä on mahdollista ladata myös ladattavia hybridiautoja.

”Uskon, että Pukinmäen ja Kivikon latauspisteiden strateginen sijainti vilkkaasti liikennöidyllä Kehä I:llä ja ravintoloiden yhteydessä on tervetullut lisä sekä ammatti- että yksityisautoilijoille, jotka ajavat sähköautoa – tai harkitsevat siirtymistä sähköautoon”, kertoo Sami Saarilahti Fortumilta.

”Ympäristöasiat ovat tärkeitä McDonald’s-ketjulle. Ympäristö ja kehittyvä maailma liittyvät vahvasti yhteen. On hienoa että voimme tarjota asiakkaillemme sähköautojen latausmahdollisuuksia Fortum Charge & Drive -latausverkoston kanssa nyt Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa”, sanoo Pukinmäen ja Kivikon McDonald’s-ravintoloiden omistaja Marko Saurén.

Pikalatauspisteet ovat osa Fortum Charge & Drive -verkostoa, johon kuuluu Pohjoismaissa jo yli 2 000 laturia. Suomessa Charge & Drive -verkostossa on jo noin 250 laturia eli 500 latauspistettä, sillä suurimmalla osalla voi ladata kahta autoa yhtä aikaa. Pikalatureita verkostossa on jo noin 60 eri puolilla Suomea.  

Latauksen voi käynnistää lataamalla Fortum Charge & Drive -sovelluksen, RFID-tunnisteella tai tekstiviestillä.