Fortumin teemoina Porin Asuntomessuilla kiertotalous, kodin fiksut energiaratkaisut ja sähköinen liikkuminen

Osastomme teemoina Porin Asuntomessuilla ulkoalueella (Ua1) ovat kiertotalous, kodin fiksut energiaratkaisut sekä sähköinen liikenne. Asuntomessut pidetään Porin Karjarannan alueella 6.7. - 5.8.

Haluamme osastollamme näyttää mihin kaikkeen ympäristöystävällinen kierrätysmateriaali soveltuu - myös yksittäisten kuluttajien omiin tarpeisiin. Osastomme rakentamisessa on osittain hyödynnetty 100-prosenttisesta kierrätysmuovista valmistettua CIRCO®-profiilia. Teollisuuden ja kaupan kierrätys- ja hylkymuoveista valmistettu kierrätysmuoviprofiili on kestävä ja ympäristöystävällinen materiaali monenlaisiin käyttökohteisiin. 

Anna auringon maksaa sähkölaskusi

Asuntomessukävijät pääsevät tutustumaan aurinkopaneeliratkaisuihimme, joiden avulla on helppoa ryhtyä aurinkoenergian pientuottajaksi - joustavin maksuajoin. Esillä on myös koteihin suunnattuja akkuratkaisuja, joiden avulla energiaa voi varastoida niiden vähemmän aurinkoisten päivien varalle.

Sähköistä liikkumista sähköpyörällä perinteisellä jokiveneellä, tai sähköautolla

Esittelemme visiomme asukkaiden liikkumisesta Karjarannan alueella Porin keskustan palvelujen tuntumassa. Esillä on satakuntalainen perinteinen puuvene, jota liikuttaa tehokas sähköinen perämoottori. Sähköavusteisella tavarapyörällä matka ostoksille tai päiväkotiin taittuu näppärästi – ja sähköautolla taas pääsee ympäristöystävällisesti myös pidemmälle.

Osastollamme voi tutustua sähköauton lataamiseen kotona - niin omakotitalossa kuin taloyhtiöissä. Asuntomessujen Asumisen ja Liikkumisen  alueella (kohde 34) on myös esillä Fortumin julkiseen käyttöön tarkoitetut Charge & Drive -sähköautojen latauspisteet.
 

Kepparitouhua perheen pienemmille

Pienemmille asuntomessukävijöille osastollamme on  tarjolla keppihevosareena ja lauma kierrätyskeskuksen valmistamia keppihevosia ratsastettavaksi ja hoivattaviksi.
 

Fortum on myös mukana Asukasareenan keskustelutilaisuuksissa:

• Keskiviikkona  25.7.2018: 'Asumisen ja liikkumisen tulevaisuus'. Tero Era, Fortum Charge & Drive

• Torstaina 26.7.2018: 'Sinunkin kotisi voi olla älykäs'. Timo Kivi, Fortum SmartLiving