Verkkouutinen

Fortum ostaa Meri-Porin voimalaitoksen tuotantotehoon oikeuttavat osakkeet TVO:n muilta osakkailta

08 kesäkuu 2018, 13:00

fortum-sign-web

FORTUM OYJ VERKKOTIEDOTE 8.6.2018 KLO 13.00

Fortum ja Teollisuuden Voiman (TVO) muut osakkaat ovat allekirjoittaneet Meri-Porin voimalaitosta koskevan sopimuksen. Sopimuksen mukaan Fortum ostaa TVO:n muilta osakkailta näiden omistamat Meri-Porin voimalaitoksen tuotantotehoon oikeuttavat osakkeet. Vuoden 2019 alusta Fortumilla on oikeus saada käyttöönsä koko Meri-Porin voimalaitoksen TVO:n tuotantoteho.  Porin Tahkoluodossa sijaitseva, vuonna 1994 käyttöönotettu Meri-Porin 565 megawatin lauhdevoimalaitos on viime vuodet tuottanut sähköä pääosin kulutushuippujen aikana. Voimalaitoksella on joustavana sähköntuottajana ollut rooli energiansaannin turvaamisessa. Vuonna 2017 Fortumin 308 megawatin osuus Meri-Porin voimalaitoksesta valittiin Energiaviraston kilpailutuksessa tehoreservikapasiteettiin heinäkuusta 2017 kesäkuun loppuun 2020. 

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja: 
Vesa Maso, Thermal-tuotannon johtaja, 040 830 7859

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 9 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Vuonna 2017 liikevaihtomme oli 4,5 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.fi