Sijoittajauutinen

Fortum myy osuuden 185 MW:n aurinkovoimastaan Intiassa - tavoitteena lisäinvestoinnit aurinkovoimaan

08 kesäkuu 2018, 09:00

solarpanel

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 8.6.2018 KLO 9.00

Fortum on allekirjoittanut sopimuksen, jolla se myy 54 prosentin osuuden aurinkovoimayhtiöstään UK Climate Investmentsille (40 %) ja Elite Alfred Bergille (14 %). Elite Alfred Bergillä on optio ostaa korkeintaan 16 prosentin lisäosuus Fortumilta. Kaupan kohteena olevalla yhtiöllä on Intiassa neljä toiminnassa olevaa aurinkovoimalaitosta, joiden kokonaiskapasiteetti on 185 MW. Fortum säilyttää merkittävän vähemmistöosuuden yhtiöstä ja vastaa edelleen laitosten käyttö- ja kunnossapitopalveluista pitkäaikaisen sopimuksen mukaisesti.

Kaupan velaton kokonaisarvo 54 prosentin osuuden myynnistä mukaan lukien Fortumin vähemmistöosuus nettovelasta, joka ei kaupan myötä enää sisälly Fortum-konserniin, on arviolta noin 150 miljoonaa euroa. Myynnillä on noin 20 miljoonan euron positiivinen vaikutus Fortumin M&A and Solar & Wind Development -yksikön tulokseen. Järjestely edellyttää EU-viranomaishyväksynnän saamista ja Fortum arvioi saattavansa kaupan päätökseen kolmannen vuosineljänneksen alussa 2018.

"Elite Alfred Bergin ja UK Climate Investmentsin kanssa solmittu sopimus on tärkeä askel aurinkoenergiastrategiamme toteuttamisessa. Tavoitteenamme on jatkaa yhteistyötä myös tulevissa aurinkoenergiahankkeissa. Järjestelyllä vapautamme pääomaa mahdollisiin lisäinvestointeihin ja keskitymme jatkossakin hyödyntämään avainosaamistamme aurinkovoiman kehittämisessä, rakentamisessa ja laitosten käytössä Intiassa", toteaa Fortumin M&A and Solar & Wind Development -yksikön johtaja Kari Kautinen.

"Tämä projekti on osoitus siitä, että uusiutuvan energian jälkimarkkinat Intiassa ovat kehittyneet sille tasolle, että yksityinen sektori voi sijoittaa luottavaisin mielin uusiin Greenfield-hankkeisiin hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi", kertoo UK Climate Investmentsin toimitusjohtaja Richard Abel. "Meille on ilo ja kunnia aloittaa yhteistyö Fortumin ja UK Climate Investmentsin kanssa ja tarjota sijoittaja-asiakkaillemme mahdollisuus investoida uusiutuvan energian hankkeisiin", toteaa Elite Alfred Bergin toimitusjohtaja Daniel Pasternack.

Aikaisemmin julkaistun mukaisesti Fortumin tavoitteena on allokoida kasvuinvestoinneista noin 200 - 400 miljoonaa euroa aurinkovoimaportfolioon Intiassa.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves
Sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Joonas Rauramo, VP, Solar & Wind Development, puh. 040 354 3732
Ingela Ulfves, Sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531
Måns Holmberg, päällikkö, sijoittajasuhteet ja talousviestintä puh. 044 518 1518
Rauno Tiihonen, päällikkö, sijoittajasuhteet puh. 010 453 6150

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.com

UK Climate Investments
UK Climate Investments (UKCI) on 200 miljoonan punnan pilotti-investointiohjelma, joka sijoittaa Intiaan ja Afrikkaan Saharan eteläpuoliselle alueelle. Tavoitteena on muutosta edistävät ympäristöystävälliset hankkeet, jotka lisäävät yksityisen sektorin investointeja kestävän kehityksen hankkeisiin ja auttaa kehittyviä talouksia sopeutumaan ilmastonmuutokseen sekä edistää puhtaampien ja uusiutuvia luonnonvaroja käyttävien hankkeiden kasvua. UKCI on Green Investment Groupin ja Ison-Britannian hallituksen liiketoiminta-, energia- ja teollisuusstrategiaosaston yhteisyritys. www.greeninvestmentgroup.com

Elite Alfred Berg
EAB Group Oyj on kannattava ja kasvava sijoituspalveluyhtiö, joka tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia varainhoitopalveluita sekä kuluttaja-asiakkaille että ammattisijoittajille. EAB Group Oyj on listattu NASDAQ Helsinki Oy:n (Helsingin pörssi) ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle. EAB Group Oyj on EAB Group -konsernin emoyhtiö. Konsernin asiakaskunta koostuu yksityishenkilöistä ja yhteisöistä, joita se palvelee valtakunnallisesti 17 toimipisteessä. Konsernin palveluksessa on yli 100 sijoitusalan ammattilaista, minkä lisäksi sen palveluita tarjoaa yli 25 sidonnaisasiamiestä. Konserni hoitaa asiakkaidensa puolesta noin 3 miljardin euron varallisuutta. Tutustu EAB Group -konsernin palveluihin osoitteessa: www.eabgroup.fi.

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 9 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Vuonna 2017 liikevaihtomme oli 4,5 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.fi