Pörssitiedote

Fortumin Uniper-hankintaan liittyvät viranomaispäätökset Venäjällä saattavat viivästyä

24 toukokuu 2018, 17:30

fortum-sign-web

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 24.5.2018 KLO 17.30

Fortum on saanut tietoonsa, että Venäjällä on käynnissä lainmuutoksia, jotka koskevat vieraan valtion tai ns. veroparatiisiin rekisteröidyn yhtiön (offshore company) omistuksia venäläisissä yhtiöissä. Fortumin arvion mukaan tämä voi vaikuttaa yhtiön Uniper-investoinnin vaatimien viranomaispäätösten aikatauluun Venäjällä. Venäjän hallituksen ulkomaisia investointeja valvova komissio teki myönteisen päätöksen Fortumin Uniper-ostotarjoukseen liittyen 28.4.2018, ja tuolloin Fortum arvioi saavansa lopulliset päätökset 30 päivän kuluessa. Yhtiö arvioi nyt, että päätösten saaminen voi viedä muutamia viikkoja kauemmin. Venäjän kilpailuviranomainen on tänään 24.5.2018 julkaissut verkkosivuillaan tiedon, jonka mukaan Fortumin investointi voidaan hyväksyä, kun lainmuutokset on saatettu voimaan.

Fortum teki Euroopan komissiolle virallisen yrityskauppailmoituksen liittyen Uniper-investointiin 7.5.2018. Yhtiö odottaa saavansa kaikki viranomaishyväksynnät vuoden 2018 puolivälissä ja saattavansa ostotarjouksen päätökseen pian sen jälkeen. Yhdysvaltain ja Etelä-Afrikan kilpailuviranomaiset ovat jo antaneet hyväksyntänsä järjestelylle.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja

Sijoittajat ja analyytikot:

Rauno Tiihonen, päällikkö, sijoittajasuhteet puh. 010 453 6150

Media:

Pauliina Vuosio, johtaja, projektiviestintä, puh. 050 453 2383

Jakelu

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.com