Fortumin kierrätysmuoviprofiilin suunnittelukilpailun voittajaksi ”Round Chair”

Finaalikolmikko vasemmalta oikealle: Amirali Moradi Chargar, Sarun Shresthan ja Yagya Raj Adhikar.

Kuvassa finaalikolmikko vasemmalta oikealle: Amirali Moradi Chargar, Sarun Shresthan ja Yagya Raj Adhikar.

Fortumin Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijoille järjestämän Circo-kierrätysmuoviprofiilin suunnittelukilpailun on voittanut Yagya Raj Adhikar työllään ”Round Chair”. Kilpailussa sataprosenttisesti kierrätetylle muoville tuli ideoida uusi ulkokäyttöön soveltuva tuote.

Voittajatyö ”Round Chair” on kuusikulmainen penkki, joka voidaan rakentaa esimerkiksi puun ympärille. Tulos on tyylikäs ja muunneltava design-tuote, jollaista ei vielä ole markkinoilla, mutta joka olisi silti edullinen valmistaa.

Fortumin tuotelinjapäällikkö Mikko Koivuniemi kuvailee kilpailun kolmea finaalityötä korkeatasoisiksi. Voittajatyö saa häneltä erityiskehuja siitä, että synteettistä materiaalia on yhdistetty luontoon.

”Tässä onnistutaan hyvin, ja samalla suojataan penkin keskelle jäävää puuta.”

”Round Chairin” lisäksi finaalikolmikkoon kuuluivat Sarun Shresthanin ”Mini gardenbox”, ehdotus, jossa Circo-profiileista tehtäisiin erilaisia muunneltavia puutarhakasvien kasvatuslaatikoita, sekä Amirali Moradi Chargarin ”Circo Plastic Park”, jossa materiaalia käytettäisiin leikki- ja kuntoiluvälineiden valmistukseen.

Fortum valmistaa 100 % kierrätysmuovista laadukkaita, ekologisia ja kestäviä Fortum Circo® -profiileja. Helppohoitoiset uusiomuoviprofiilit soveltuvat monipuolisesti rakentamiseen ja ne ovat muokattavissa erilaisiin ulkorakentamisen kohteisiin.

"Round Chair"

Circo-kierrätysmuoviprofiilin suunnittelukilpailun voittajatyö. Suunnittelija Yagya Raj Adhikar.