Verkkouutinen

Fortum ja Cyclife aloittavat yhteistyön ydinvoiman käytöstäpoistopalveluissa

29 toukokuu 2018, 14:39

fortum-flag-web

FORTUM OYJ VERKKOUUTINEN 29.5.2018

Fortum ja Cyclife Sweden, joka on osa EDF-konsernia, ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen ydinvoimalaitosten käytöstäpoistoon ja purkujätteiden hallintaan liittyvien kaupallisten palveluiden kehittämisestä pohjoismaisille markkinoille.

Kumppanuuden myötä Fortum ja Cyclife pääsevät hyödyntämään toisiaan täydentävää osaamista ja vahvaa kokemusta ydinvoiman käytöstäpoistossa ja jätteiden hallinnassa. Yhdessä yritykset voivat tarjota asiakkaille laajan palveluvalikoiman ja sen myötä merkittävää lisäarvoa kustannusten optimoinnin, riskien pienentämisen ja rajapintojen vähentämisen avulla.

”Yhdessä Cyclifen ja EDF-konsernin kanssa pystymme tukemaan asiakkaitamme kaikissa käytöstäpoistoprojektien vaiheissa. Palveluihimme kuuluvat myös kokonaisvaltaiset jätehuoltopalvelut sekä innovatiiviset purkuratkaisut ydinvoimaloiden käytöstäpoistamisessa”, kertoo Fortumin Anni Jaarinen, Head of Decommissioning and Waste, Nuclear Services.

"Fortumin perinteisten purkuteknologioiden ja -menetelmien tuominen ydinvoimasektorin käyttöön luo kustannustehokkaita ratkaisuja ja perustan teolliselle käytöstäpoistoliiketoiminnalle", hän jatkaa.

"Cyclife Sweden voi hyödyntää EDF-konsernin omilta laitoksiltaan keräämää 30 vuoden kokemusta käytöstäpoistosta ja tuoda tätä kokemusta ja osaamista ydinvoiman käytöstäpoistoon ja jätteenkäsittelyyn radioaktiivisen jätteen käsittelylaitoksensa kautta", sanoo Cyclife Ruotsin toimitusjohtaja Mats Fridolfsson.

Tämä yhteistyö kertoo molempien yhtiöiden pyrkimyksestä tarjota ydinvoimateollisuudelle innovatiivisia, kestäviä ja kustannustehokkaita ratkaisuja ydinvoimalaitosten käytöstäpoistoon ja siitä syntyvien jätteiden hallintaan.


Fortum Oyj
Viestintä

Lisätiedot:
Anni Jaarinen, Head of Decommissioning and Waste, Nuclear Services, 040 825 7217