Lehdistötiedote

Fortum innovaatioyhteistyöhön Fluxion ja Solteqin kanssa energiatehokkaan asumismukavuuden kehittämisessä

04 toukokuu 2018, 12:00

pitching event

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 4.5.2018

Fortum aloittaa innovatiivisen yhteistyön Fluxio Isännöinnin ja Solteqin  kanssa. Fluxio ja Solteq voittivat Fortumin ja Spinversen yhdessä järjestämän  innovaatiokilpailun, jossa etsittiin uusia merkittäviä ideoita asumismukavuuden  parantamiseen ja energiatehokkuuteen.

Fortumin tavoitteena on siirtyä hiilineutraaliin kaukolämpöön mahdollisimman  nopeasti, ja energian loppukäytön tehostaminen on tärkeä osa tavoitteen  saavuttamista. Innovaatiokilpailun voittajaideat liittyvät tähän kehitykseen. 

Fluxio Isännöinnin innovaation tavoitteena on vaikuttaa asukkaiden käyttäytymiseen  teknologiaa ja viestintää yhdistämällä. Fortumin ja Fluxion yhteistyössä kehitetään  uudenlaista osaamista asiakkaalle edullisiin energiansäästötapoihin.

"Fluxio Isännöinnin ideassa Fortumia kiinnostaa erityisesti vahva keskittyminen asiakkaaseen. Tärkeä osa ideaa on testata tapoja edistää energiaa säästävää käyttäytymistä", perustelee tuomariston valintaa Ilkka Toijala, Fortumin kaukolämpöliiketoiminnan johtaja.

Solteqin idea puolestaan perustuu rakennuksen lämpötilapoikkeamien tehokkaaseen ja  keskitettyyn keräämiseen, ja kerätyn datan perusteella löydettyihin  parannusmahdollisuuksiin. 

"Heidän ideassaan tuomariston vakuutti erilainen, tehokas ja laaja olemassa olevan datan hyödyntäminen potentiaalisten energiansäästökohteiden löytämiseksi ja paremman asumisen saavuttamiseksi", jatkaa Toijala. 

Voittajat aloittavat yhteistyön ja idean pilotoinnin Fortumin kanssa kevään kuluessa.  Ensimmäisiä tuloksia odotetaan vielä tämän vuoden aikana.

Innovaatiokilpailuun tuli kaikkiaan yli 70 laadukasta hakemusta, joista finaaliin valittiin kolme kiinnostavinta liiketoimintaideaa. Kilpailu huipentui 3.5. järjestettyyn pitchaus-tilaisuuteen. Kilpailun taustalla oli marraskuussa 2017 eri puolilla Suomea taloyhtiöissä asuville teetetty kysely, jonka mukaan huoneistoissa eniten asumismukavuutta haittaavat tunkkaiselta tuntuva sisäilma sekä suuresti vaihtelevat lämpötilat. Innovaatiokilpailun avulla Fortum halusi saada asiakkailleen lisää palveluja sekä vauhdittaa alan kehitystä.
 

Fortum Oyj
Viestintä
 

Lisätietoja: 
Ilkka Toijala, kaukolämpöliiketoiminnan johtaja, Suomi
puh. 040 820 2336

Lisää aiheesta:
https://www.fortum.fi/media/2018/04/fortumin-innovaatiokilpailun-finalistit-mullistamassa-asumismukavuutta