Verkkouutinen

Fortum hyödyntää valtakunnallista IoT-verkkoa palveluidensa digitalisoinnissa

24 toukokuu 2018, 11:25

yoga-at-home

FORTUM OYJ VERKKOUUTINEN 24.5.2018

Fortum ottaa SmartLiving-palveluissaan käyttöön Digitan maanlaajuisen LoRaWAN-teknologiaan perustuvan IoT-verkon. Verkkoa voidaan käyttää muun muassa asuntojen sisäilmaolosuhteiden ja lämmön kulutuksen ohjaamisessa. Fortumin SmartLiving-palvelu perustuu huoneistokohtaisiin lämpötilamittauksiin ja keinoälyn avulla toteutettuun itseohjautuvaan lämmityksensäätöön. Palvelun piirissä on jo 2 600 asuntoa.

”Fortumin SmartLiving-palveluiden tavoitteena on huoneistojen asumismukavuuden parantaminen ja koko kiinteistön energiatehokkuuden nostaminen. SmartLiving-järjestelmä mittaa asuntojen lämpötilaa ja ilmankosteutta. Lisäksi järjestelmä ottaa huomioon sääennusteen. Näiden tietojen perusteella järjestelmä säätää  kullekin hetkelle juuri oikean lämmöntarpeen asuntokohtaisesti”, kertoo Timo Aaltonen, Head of Property Solutions, Fortum SmartLiving.

”Valitsimme LoRaWAN:in yhdeksi käytettävistä teknologioista sen teknisten ominaisuuksien vuoksi. Verkon operoijaksi valitsimme Digitan, jolla on kaupungeissa tiheä ja vikasietoinen verkko, mikä mahdollistaa tiedonsiirron haastavistakin kohteista”, Aaltonen jatkaa.

”Fortum on energiasektorilla innovatiivinen edelläkävijä, ja olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tarjota Suomen suurimmalle energiayhtiölle valtakunnallisen LoRaWAN-verkkomme uuden liiketoiminnan kehittämiseen”, sanoo Digitan IoT-liiketoiminnasta vastaava johtaja Ari Kuukka.


Fortum Oyj
Viestintä


Lisätietoja:
Timo Aaltonen, Head of Property Solutions, Fortum SmartLiving, puh. 050 454 3475
Ari Kuukka, johtaja, IoT-palvelut, Digita Oy, puh. 040 149 7942

Lue lisää Fortumin SmartLiving-palveluista: https://www.fortum.fi/yrityksille-ja-yhteisoille/alykkaat-energiaratkaisut/fortum-smartliving-kotona-kaikki-hyvin