Verkkouutinen

Fortumin innovaatiokilpailun finalistit mullistamassa asumismukavuutta

03 huhtikuu 2018, 10:17

Virtual-family

FORTUM OYJ VERKKOTIEDOTE 3.4.2018

Voiko älykkäillä ja ekologisilla, uudenlaisilla ratkaisuilla mullistaa taloyhtiöiden asumismukavuuden? Fortum julkisti tammikuussa pk-yrityksille innovaatiokilpailun, jossa etsitään tätä mullistavaa ideaa yhdessä Spinverse Oy:n kanssa.

"Saimme kilpailuun kaikkiaan 70 laadukasta hakemusta. Finaaliin valittiin ehdotuksista kolme kiinnostavaa, uutta liiketoimintaideaa", kertoo Fortumin Suomen   kaukolämpöliiketoiminnan asiakkuusjohtaja Pasi Kokko.

Finaaliin ylsivät Perfektio Oy, Fluxio Isännöinti Oy ja Solteq Oy. Finalistit sparraavat ideoitaan Fortumin asiantuntijoiden kanssa maalis-huhtikuun aikana. Kilpailu huipentuu 3.5. järjestettävään pitchaus-päivään, jonka päätteeksi voittaja julkistetaan.

Voittajalla on mahdollisuus päästä yhteistyöhön Fortumin kanssa ja hyödyntää     maailmanluokan asiantuntemusta energialiiketoiminnassa. Innovaatiokilpailun avulla Fortum haluaa palvella asiakkaitaan mahdollisimman hyvin ja vauhdittaa alan kehitystä.

Kilpailun taustalla on marraskuussa 2017 eri puolilla Suomea taloyhtiöissä asuville teetetty kysely, jonka mukaan huoneistoissa eniten asumismukavuutta haittaavat tunkkaiselta tuntuva sisäilma sekä suuresti vaihtelevat lämpötilat. Nyt valitut finalistit edustavat erilaisia ratkaisuja, mutta niille kaikille ominaista on älykkyys ja ekologisuuden lisääminen.

Perfektio Oy: Pelillisyydellä energiansäästöä

Perfektio Oy:n innovaatiossa lisätään pelimaailman avulla ihmisten ymmärrystä energiankulutuksesta, lämmityksestä ja ilmanvaihdosta asunnoissa. "Hyvä esimerkki pelimaailmakokemuksesta voisi olla, että asiakasta pyydetään laskemaan huonelämpötilaa kahden päivän ajaksi ja keräämään toimenpiteellä pisteitä. Näitä pisteitä voisi käyttää seuraavan energialaskun pienentämiseen, ja se ohjaisi asiakkaita ekologisempaan energiankäyttöön", kuvailee Perttu Lähteenlahti Perfektio Oy:stä.

Fluxio Isännöinti Oy: Teknologia ja viestintä vaikuttamassa käyttäytymiseen

Fluxio Isännöinti Oy:n innovaatio lähtee ajatuksesta, että Fortumin ja isännöintiyritys Fluxion yhteistyöllä kehitettäisiin aivan uudenlaista osaamista, jossa teknologiaa ja viestintää yhdistämällä voitaisiin vaikuttaa asukkaiden käyttäytymiseen. "Lämmön-, sähkön- ja vedenkulutuksen vähentämispyrkimyksissä on jäänyt hyvin vähälle huomiolle ihmisten käyttäytymiseen vaikuttavat toimenpiteet. Eri asiantuntija-arvioiden mukaan hyvin pienillä käyttäytymisen muutoksilla voidaan pienentää energiankulutusta 10–20 %", kertoo Kalle Grönqvist Fluxio Isännöinti Oy:stä.

Solteq Oyj: IoT-anturit ja verkkopalvelu osana älykästä lämmönsäätöä

Solteq Oyj:n idean pohjana on erittäin kustannustehokkaiden IoT-antureiden sekä verkkopalvelun hyödyntäminen tiedon keräämiseen taloyhtiöstä ja asukkailta. Ratkaisu perustuu lämpötilapoikkeamien tehokkaaseen ja keskitettyyn keräämiseen, ja niiden ennakoivaan käyttöön. "Ratkaisu mahdollistaa oikein ajoitetun pattereiden säätöpalvelun avulla parempaa asumismukavuutta ja merkittäviä säästöjä lämmityskustannuksissa", sanoo Jani Kykyri Solteq Oyj:stä.

 

Fortum Oyj
Viestintä


Lisätietoja:
Pasi Kokko, asiakkuusjohtaja, kaukolämpö, Fortum, puh. 040 169 2500

Lisää aiheesta: https://www.fortum.fi/media/2018/01/fortumin-innovaatiokilpailu-etsii-asumismukavuuden-mullistavaa-ideaa