Lehdistötiedote

Fortumille Pohjoismaiden historian suurin aurinkosähköjärjestelmätoimitus

16 huhtikuu 2018, 10:30

solarpanel

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 16.4.2018

Fortum voitti S-ryhmän järjestämän kilpailutuksen aurinkosähköjärjestelmän toteuttamisesta noin 40 liikekiinteistön katolle ympäri Suomea. Kokonaisteholtaan noin 10 MW:n aurinkosähköhanke on kautta aikojen suurin katolle asennettavien aurinkoenergiajärjestelmien kokonaistoimitus Pohjoismaissa. Suomen koko aurinkovoiman tuotantoteho oli vuonna 2017 noin 35 MW.

Fortum vastaa hankkeen suunnittelusta ja projektijohtamisesta sekä tarvikehankinnoista. Asennustyön hoitaa ARE noin 10 asennustiimin voimin. Asennustyöt käynnistyvät keväällä 2018 ja valmistuvat muutamaa uudiskohdetta lukuun ottamatta syksyn 2018 aikana.

"Visiomme mukaisen puhtaamman maailman aikaansaaminen ei ole helppoa eikä käy käden käänteessä. Onneksi meidän lisäksemme monella muullakin yrityksellä ja yhteisöllä on sama päämäärä, mistä on hyvänä esimerkkinä tämä  S-ryhmän hanke aurinkoenergian hyödyntämisestä liikekiinteistöissä", kehitysjohtaja Tatu Kulla Fortumista kertoo.

"Koko S-ryhmän yhteisenä tavoitteena on tuottaa omalla uusiutuvalla energialla 80 prosenttia käyttämästämme sähköstä vuonna 2025. Toimipaikkojemme sähkönkulutus on huipussaan juuri kesällä, kun aurinko paistaa pisimpään ja tehokkaimmin. Voimme kesällä tuottaa parhaimmillaan jopa 100 prosenttia kiinteistön käyttämästä sähköstä aurinkoenergialla", toimitusjohtaja Mikko Halonen S-voimalta kertoo.

"Valitsimme Fortumin aurinkosähköjärjestelmiemme toimittajaksi, koska heidän tuotteensa ja prosessinsa ovat luotettavia ja auditoituja. Aurinkosähköjärjestelmän elinkaari on kymmeniä vuosia. Luotamme Fortumin kykyyn vastata velvoitteistaan vielä vuosienkin päästä", Halonen jatkaa.
 
Fortumin vahvuutena yritysasiakkaiden kanssa toteutettavissa aurinkosähköhankkeissa on tunnetun ja vakaavaraisen yrityksen luotettavuus, laadukas ja kustannustehokas ratkaisu sekä kokemus onnistuneista suurten aurinkovoimalaitosten rakennushankkeista.  Kokemusta suurten aurinkovoimalaprojektien toteuttamisesta Fortumilla on muun muassa Intiasta, jossa Fortumin aurinkovoimaloiden yhteisteho on noin 185 MW. 

Fortum Oyj
Viestintä
 

Lisätietoja:
Juha Ruokonen, projektipäällikkö, Fortum, juha [piste] ruokonen [ät] fortum [piste] com (juha[dot]ruokonen[at]fortum[dot]com), puh. 0400 918322
Mikko Halonen, toimitusjohtaja, S-voima, puh. 010 7682064