Fortum muokkasi Mahlianmaan käsittelykeskuksen suunnitelmaa ja veti valituksensa hallinto-oikeudesta

Fortum on muuttanut Valkeakoskella sijaitsevan Mahlianmaan käsittelykeskuksen laajennussuunnitelmaa kaupungin kaavaluonnoksen mukaiseksi ja vetänyt pois kaava-asiaa koskevan hallinto-oikeuden valituksen. Valitus vedettiin hallinto-oikeudesta maanantaina 26.2.2018.

"Tarkastelimme yhdessä Valkeakosken kaupungin kanssa kaava-asiaa, ja kävimme neuvotteluja suunnitelman muutoksesta hyvässä hengessä", kertoo laajennusprojektin johtaja Ville Yrjänä Fortumin kierrätys- ja jäteratkaisut -yksiköstä.

"Olemme päivittäneet kaavanmukaiset muutokset ympäristölupahakemukseemme, ja seuraavaksi se menee aluehallintoviraston käsittelyyn. Vanajaveden rannalle jää aiempaa suunnitelmaa leveämpi vyöhyke, josta ei kaadeta puita", Yrjänä jatkaa.

Jätteiden hyötykäyttö on kiertotalouden edellytys, ja Mahlianmaalle suunniteltu toiminta edistää kiertotalouden toteutumista. Alueella vastaanotetaan teollisuuden jätteitä, joista voidaan jalostaa uusia tuotteita. Lisäksi hyödyntämiskelvottomia materiaaleja poistetaan kierrosta ja loppusijoitetaan turvallisesti.

Lisätiedot:

Ville Yrjänä, projektin johtaja, Fortum Recycling and Waste Solutions, p. 050 337 3206