Lehdistötiedote

Fortum avaa ensimmäisenä Suomessa kaukolämpöverkkonsa kaikille puhtaan energian tuottajille

07 maaliskuu 2018, 13:00

Fortum Avoin Kaukolampo 1200x800

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 7.3.2018

Fortum avaa ensimmäisenä Suomessa kaukolämpöverkkonsa kaikille puhtaan energian tuottajille julkisin ostohinnoin.  

"Avoimen kaukolämpöverkon ansiosta kaikilla on jatkossa mahdollisuus myydä ylijäämälämpöä verkkoomme. Voimme vähentää polttamalla tuotetun energian käyttöä hyödyntämällä entistä tehokkaammin kiinteistöissä tai teollisuusprosesseissa syntynyttä hukkalämpöä", Fortumin kaukolämpöliiketoiminnan johtaja Mikael Lemström sanoo. 

Fortum on kehittänyt asiakkaidensa kanssa hukkalämmön hyödyntämistä kaukolämpöverkossaan jo vuodesta 2014 saakka ostamalla lämpöä muun muassa sairaaloilta ja palvelinkeskuksilta. 

"Laajennamme nyt toimintaa ja ryhdymme ostamaan lämpöä useammilta toimijoilta kuten toimistoista, taloyhtiöistä ja teollisuudesta. Ilmastonmuutosta voidaan torjua parhaiten yhteistyössä eri toimijoiden kesken”, sanoo Mikael Lemström. 

Fortumin kaukolämpöverkkoalueet sijaitsevat Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Keski-Uudellamaalla ja Joensuussa. Tällä hetkellä hukkalämmön osuus lämmöntuotannosta Espoossa on noin 20 %. Fortumin tavoitteena on nostaa se vuoteen 2022 mennessä yli 30 %:n, mikä on enemmän kuin Joensuun kaupungin kaukolämmön vuosikulutus. Muilla verkkoalueilla hukkalämpöä ei hyödynnetä vielä yhtä paljon.

Fortum on sitoutunut tuottamaan kaiken kaukolämpönsä hiilineutraalisti 2020-luvun loppuun mennessä. Tätä tavoitetta ei saavuteta yksistään korvaamalla fossiilisia polttoaineita biopolttoaineilla, vaan Fortum kehittää ja tarjoaa ratkaisuja energiatehokkuuden ja kulutusjouston lisäämisessä, älykkäässä lämmityksen säädössä sekä hukkalämpöjen hyödyntämisessä.


Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Mikael Lemström, kaukolämpöliiketoiminnan johtaja, puh. 050 453 2661
Ilkka Toijala, kaukolämpöliiketoiminnan johtaja, Suomi, puh. 040 820 2336

Lisää aiheesta:
www.fortum.fi/avoinkaukolampo