Fortum ja Oulun Energia kehottavat varovaisuuteen liikuttaessa Oulujoella

The river in winter

Kalevassa olleeseen juttuun "Hiihtoharrastaja veti ladun Oulujoelle" liittyen Fortum ja Oulun Energia kehottavat Oulujoella liikkuvia erityiseen varovaisuuteen. Vaikka joella ulkoileminen tuntuu houkuttelevalta ja jää näyttää päällepäin paksulta nopeat virtaaman ja vedenkorkeuden vaihtelut ovat Oulujoessa aina arvaamattomia.
Lisäksi tämä talvi ei ole ollut paras mahdollinen jään muodostumiselle joella, koska kunnon pakkasjaksoja on ollut vähän. Myös runsas lumen tulo on muodostanut jään päälle hangen, joka toimii eristeenä estäen teräsjään syntymisen ja jään vahvistumisen kovemmillakin pakkasilla.
Yhtiöt kehottavat jäällä liikkujia tarkkailemaan ympäristöä, sillä virtaama voi joella muuttua nopeasti ja muodostaa etenkin jokiuoman keskelle voimakkaitakin virtapaikkoja. 

Winter landskape