Lehdistötiedote

Fortum ja NKM kehittävät yhdessä sähköautojen latausverkostoa Unkarissa

22 tammikuu 2018, 12:00

electricitycar-driving-woman-girl

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 22.1.2018

Fortum Charge & Drive ja unkarilainen NKM National Utilities ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta laajan sähköautojen latausverkoston kehittämiseksi Unkarissa. NKM suunnittelee kansallisen sähköautojen latausverkoston asentamista Unkariin lähitulevaisuudessa. Fortum Charge & Drive toimittaa NKM:n käyttöön pilvipalvelun, jonka avulla operoidaan ja hallitaan sähköautojen latauspisteitä.

NKM:n tavoitteena on olla sähköisen liikkumisen edelläkävijä Unkarissa ja aikoo asentaa 100 uutta latausasemaa lähitulevaisuudessa. Fortum Charge & Drive tukee NKM:ää tässä tavoitteessa tarjoamalla heille pilvipalvelun ja vahvan kokemuksen pohjoismaisilta sähköautomarkkinoilta.

NKM kartoittaa parhaillaan soveltuvia sijoituspaikkoja ja kumppaneita latausasemille. Sopivia kumppaneita voisivat olla esimerkiksi huoltoasemat, kunnat, hotellit parkkitalot ja ostoskeskittymät. NKM:n haluaa edistää sähköistä liikennettä päästöjen vähentämisen ja ilmanlaadun parantamisen vuoksi koko Unkarissa.

”Unkarilla on seitsemän rajanaapuria, joten sillä on keskeinen rooli Keski-Euroopan liikenteen sähköistämisessä. Suurimipien autonvalmistajien mukaan sähköautomarkkinoille on ensi vuoden aikana tulossa paljon sähköautoja, joissa on pitkä toimintasäde. Tämä lisää pitkän matkan ajoa Keski-Euroopan maiden välillä. Sen vuoksi on tärkeää, että Unkariin asemoidaan laaja latausverkosto sähköautoille ja sitä operoidaan ammattimaisesti. NKM haluaa olla sähköisen liikkumisen edelläkävijä Unkarissa, ja me haluamme auttaa heitä tämän tavoitteen saavuttamisessa tuomalla mukaan pitkän kokemuksemme pohjoismaiselta sähköautomarkkinalta”, Michael Warner, Fortum Charge & Driven myyntijohtaja sanoo.

”NKM National Utilities haluaa johtavaan asemaan Unkarin liikenteen sähköistämisessä. Vuoden loppuun mennessä haluamme vielä asentaa huomattavan määrän latausasemia ympäri maata. Julkisten latausasemien lisäksi haluamme markkina-aseman työpaikka- ja kotilataamisessa Unkarissa. Yhteistyössä paikallishallinnon ja kuntien kanssa koko maan kattava latausverkosto voidaan rakentaa nopeasti”, Zoltán Alkér, NKM National Utilities Ltd:n varatoimitusjohtaja sanoo.

Unkarissa on tällä hetkellä noin 1 000 sähköautoa. Sähköautot on merkitty vihreillä rekisterikilvillä ja ne voi pysäköidä maksutta Budapestin alueella. Unkarin hallitus aikoo edistää sähköautoilun yleistymistä lisäämällä latausasemia koko maahan. Tällä hetkellä latausasemat ovat keskittyneet Budapestin ja sieltä Wieniin johtavan moottoritien varrelle. 

Fortum Oyj
Viestintä
 

Lisätietoja:
Michael Warner, myyntijohtaja Fortum Charge & Drive, puh. 050 462 3371

NKM National Utilities