Verkkouutinen

Ruotsin kantaverkkoyhtiö Svenska kraftnät valitsi Spring by Fortumin pilottiprojektiinsa

18 joulukuu 2017, 12:05

Ruotsin kantaverkkoyhtiö Svenska kraftnät valitsi Spring by Fortumin pilottiprojektiinsa

VERKKOUUTINEN 18.12.2017

Svenska kraftnät on valinnut Spring by Fortumin pilottiprojektiinsa, jossa tutkitaan energiavarastojen hyödyntämistä kulutusjoustossa.

Datakeskusten huomattavan sähkönkulutuksen ennustetaan kasvavan entisestään muun muassa lisääntyvän digitalisaation myötä. Häiriöttömän toiminnan varmistamiseksi datakeskukset on varustettu sähkönvarmennusjärjestelmillä (UPS). Näissä järjestelmissä on tyypillisesti ylikapasiteettia, jota voidaan hyödyntää sähköjärjestelmän tasapainottamiseen.

Vuoden 2018 ensimmäisellä vuosineljänneksellä käynnistyvässä pilottiprojektissa Fortum tarjoaa 0,1MW UPS-kapasiteettia Svenska kraftnätin taajuusohjattuun häiriöreserviin. Tämä reservi aktivoituu automaattisesti ja nopeasti, mikäli sähköverkon taajuus putoaa.

Fortum on kehittänyt yhdessä Eatonin, yhden maailman johtavista UPS-valmistajista, kanssa ratkaisun, jossa käytetään UPS-laitteita sähköjärjestelmän taajuuden tasapainottamiseen. Ratkaisu mahdollistaa merkittävien energiankuluttajien, kuten datakeskusten, osallistumisen sähköjärjestelmän tukemiseen olemassa olevilla, joustavilla resursseillaan. Ratkaisu tarjoaa sekä taloudellista hyötyä datakeskuksille että joustavampaa sähköverkkoa yhteiskunnalle, ilman mittavia investointeja.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Ilari Alaperä, liiketoiminnan kehityspäällikkö, Spring by Fortum, +358 40 688 5559