Verkkouutinen

Fortumin ja RUSNANOn sijoitusrahasto aloittaa yhteistyön Rostovin alueen kanssa Venäjällä

01 joulukuu 2017, 16:30

VERKKOUUTINEN 1.12.2017

Rostovin alueen hallinto Venäjällä ja Fortumin ja RUSNANON sijoitusrahasto ovat solmineet ei-sitovan yhteistyösopimuksen enintään 600 MW:n tuulivoimakapasiteetin rakentamisesta alueelle vuosina 2019-2022. Jokaisesta projektista tehdään erillinen investointipäätös.

Fortumin ja RUSNANOn sijoitusrahasto on yhtiöiden 50/50 omistama yhteinen sijoitusrahasto, joka voitti aikaisemmin tänä vuonna Venäjän valtion tuulivoimahuutokaupassa oikeuden rakentaa 1 000 megawattia takuuhintaista tuulivoimakapasiteettia vuosina 2018-2022.
 
Fortumin sijoitusrahastoon sijoittaman oman pääoman määrä on enimmillään 15 miljardia ruplaa (tällä hetkellä noin 220 miljoonaa euroa).

Parhaillaan Fortum viimeistelee 35 megawatin tuulipuiston rakentamista Venäjän Uljanovskiin. Tuulipuisto on Venäjän ensimmäinen ja sen kaupallinen tuotanto aloitetaan vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä.

Fortum ilmoitti sijoitusrahaston perustamisesta 27.4.2017 ja tuulivoimakapasiteetin huutokaupan tuloksesta 15.6.2017.


Fortum Oyj
Viestintä


Lue lisää:
Sijoittajauutinen 27.4.2017: Fortum ja RUSNANO perustavat yhteisyrityksen joka mahdollistaa takuuhintaisen CSA tuulivoiman rakentamisen Venäjällä
Sijoittajauutinen 15.6.2017: Fortumin ja RUSNANO:n sijoitusrahasto voitti Venäjän valtion huutokaupassa oikeuden rakentaa 1 000 megawattia takuuhintaista tuulivoimakapasiteettia

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 9 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi