Lehdistötiedote

Fortumin 100 MW:n aurinkovoimalaitos yhdistetty verkkoon Intiassa

Sola

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 14.12.2017 

Fortum on yhdistänyt verkkoon teholtaan 100 megawatin aurinkovoimalaitoksen Pavagada-aurinkopuistossa Tumkurin alueella Karnatakan osavaltiossa Intiassa. Voimalaitos yli kaksinkertaistaa Fortumin aurinkovoimakapasiteetin Intiassa 85:stä 185:een megawattiin. Pavagadan laitos on Fortumin neljäs ja toistaiseksi suurin rakennettu aurinkoenergiaprojekti. 

Fortum voitti huhtikuussa 2016 käänteisen huutokaupan 100 megawatista aurinkovoimaa yhteensä 500 megawatin huutokaupatusta kapasiteetista. Voimalaitoksella tuotetulle sähkölle maksetaan 4,79 Intian rupian takuuhintaa per kilowattitunti 25 vuoden ajan. Fortumin 100 MW:n aurinkovoimalaitos on Pavagada-aurinkopuiston ensimmäinen verkkoon yhdistetty osa. 

"Olemme iloisia voidessamme yhdistää verkkoon neljännen aurinkovoimalaitoksen. Odotamme innolla liiketoimintamme kehittämistä edelleen ja etsimme mahdollisuuksia hyödyntää projekteistamme kertynyttä osaamista ja kokemusta", sanoo M&A and Solar & Wind Development -yksikön johtaja Kari Kautinen 

"Olen erityisen ylpeä, että olemme taas kerran saattaneet aurinkovoimaprojektin loppuun aikataulussa ja suunnitelmien mukaisesti", toteaa Fortumin Intian toimintojen johtaja Sanjay Aggarwal 

Fortum tavoittelee gigawatti-kokoluokan portfoliota aurinko-ja tuulivoimassa pitkän aikavälin kilpailukykynsä varmistamiseksi. Fortumin tavoitteena on allokoida suunnitelluista kasvuinvestoinneista yhteisarvioltaan noin 200 - 400 miljoonan euron aurinkovoimaportfolio Intiassa. Fortum allekirjoitti marraskuussa sopimuksen 35 MW:n aurinkovoimakapasiteetin ostamisesta Venäjällä. 

Fortum Oyj 
Viestintä 

Lisätietoja: 
Joonas Rauramo, VP, Solar & Wind Development, phone +358 40 354 3732 

Lisää aiheesta: 
Lehdistötiedote 13.4.2016: Fortum voitti käänteisen huutokaupan 100 MW aurinkovoimaprojektista Karnatakassa, Intiassa