Verkkouutinen

Fortumille noin 10 % omistusosuus aaltovoimaa kehittävästä Seabasedista

27 marraskuu 2017, 13:00

VERKKOUUTINEN 27.11.2017

Fortumista tulee ruotsalaisen aaltoenergiaratkaisuita tarjoavan Seabasedin osakkeenomistaja. Fortum on ostanut Seabased AB:n osakkeita, jotka vastaavat noin 10 % omistusosuutta yhtiöstä. Osapuolet ovat päättäneet, ettei kaupan arvoa julkisteta.

"Olemme tehneet läheistä yhteistyötä Sotenäsin aaltovoimaprojektin yhteydessä ja näemme nyt mahdollisuuden kaupalliseen ratkaisuun, jonka kehittämistä Seabased nyt jatkaa", kertoo Sebastian Johanssen, Fortumin Senior Technological Expert. "Odotamme uudessa omistajan roolissa tehtävää yhteistyötä Seabasedin kanssa."

"Olemme iloisia saadessamme Fortumista uuden osakkeenomistajan. Meille on tärkeää, että Fortumin kaltainen suuri yhtiö on mukana toiminnassa, kun etenemme kaupallistamisessa", sanoo Oivind Magnussen, Seabasedin toimitusjohtaja.


Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja: 
Fortum: Sebastian Johansen, Senior Technological Expert, +358 40 354 3683, sebastian [piste] johansen [ät] fortum [piste] com 
Seabased: Oivind Magnussen, CEO, oivind [ät] seabased [piste] com

Seabased 
Seabased on globaali johtaja aaltoenergiaratkaisuissa. Yhtiö suunnittelee, rakentaa ja asentaa avaimet käteen -periaatteen aaltopuistoja. Yhtiöllä on yli 100 patenttia. Sillä on lisäksi 15 vuoden yliopistotutkimuksen ajalta noin 20 aiheeseen liittyvää tutkimusta sekä yli 4,5 vuotta generaattoritoimintaa avomeriolosuhteissa. Seabasedilla on tehdas Ruotsin länsirannikolla. www.seabased.com
Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 9 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi