Verkkouutinen

Fortum osallistuu Bonnin COP23-ilmastokokoukseen

08 marraskuu 2017, 14:26

glass-globe-green-1320x500

VERKKOUUTINEN 8.11.2017

YK:n vuoden 2017 ilmastokokous (COP23) alkoi maanantaina 6.11. Bonnissa, Saksassa. Kokoukseen osallistuu yli 20 000 edustajaa. Fortum on mukana sekä ilmastokokouksessa että Sustainable Innovation Forumissa, joka on laajin COPin yhteydessä järjestettävä oheistapahtuma. Fortumin ilmastoasioista vastaava päällikkö Kari Kankaanpää osallistuu kansainvälisen kauppakamarin (ICC) valtuuskuntaan COP23:n toisella viikolla. "Fortum on erittäin sitoutunut ilmastonmuutoksen hillintään  ja toimenpiteisiin puhtaamman maailman puolesta. Johtavana puhtaan energian yhtiönä meille on tärkeää olla mukana COP-kokouksessa, jossa poliitikot, vaikuttajat, liike-elämän ja teollisuuden edustajat sekä kansalaisjärjestöt kohtaavat. Pidämme kokousta erinomaisena mahdollisuutena keskustella maailmanlaajuisista ilmasto- ja energiakysymyksistä", Kari Kankaanpää sanoo. 

Fortum yksi Sustainable Innovation Forumin pääyhteistyökumppaneista

Sustainable Innovation Forum (SIF) järjestetään Bonnissa 13.–14.11. SIF on laajin liike-elämään keskittyvä COP23:n oheistapahtuma, ja foorumiin odotetaan yli 600 osallistujaa.

Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark osallistuu foorumin energiamurrosta käsittelevään paneeliin "Accelerating the Energy Transition" yhdessä Siemensin ja Orstedin edustajien sekä norjalaisen ja skotlantilaisen ministerin kanssa maanantaina 13.11.

Fortumilla on tilaisuudessa myös näyttelyosasto, jossa esitellään yhtiön puhtaan energian ratkaisuja, kerrotaan energia- ja ilmastopolitiikan kehitykseen liittyvistä näkemyksistä sekä kutsutaan osallistujia keskustelemaan Fortumin asiantuntijoiden kanssa. 

"Viimeisimmät tiedeyhteisön julkaisemat raportit ilmastonmuutoksesta ovat hälyttäviä ja osoittavat ilmastonmuutosta hillitsevien toimenpiteiden kiireellisyyden. Siirtymistä vähäpäästöiseen sähköntuotantojärjestelmään on nopeutettava, resurssitehokkuutta parannettava ja kiertotaloutta edistettävä. Tällä hetkellä energiantuottajien tärkeimmät haasteet ovat hiilidioksidipäästöjen vähentäminen sekä toimitusvarman ja kohtuuhintaisen energian tarjoaminen", sanoo Pekka Lundmark. 

Lue lisää:Kari Kankaanpään haastattelu SIF17:n verkkosivuilla

Seuraa keskustelua Twitterissä: #COP23 ja #SIF17

COP
COP on ilmastosopimuksen ylin päättävä elin ja siellä ovat edustettuina kaikki ilmastosopimuksen osapuolina olevat valtiot. Hallitusten lisäksi kokoukseen osallistuu suuri joukko liike-elämän, kansalaisjärjestöjen, kaupunkien ja muiden sidosryhmien edustajia. COP23:n painopisteenä on vuonna 2015 solmitun Pariisin sopimuksen toimeenpanosääntöjen valmistelu.