Fortum mukana Mikkelin Asuntomessuilla älykkäillä kodin ratkaisuillaan

26 marraskuu 2017, 16:11

Fortum Kodin valoisa terassi Mikkelin Asuntomessuilla täyttyy vilkkaasta puheensorinasta ja hyvästä tunnelmasta. Mikkelissä esiteltävän uuden älykodin ratkaisut herättävät messukävijöissä kiinnostusta ja innostusta.

Anton Närekorpi Fortumilta on kävijöitä vastassa ulko-ovella. Messuvieraiden kiinnostus ilahduttaa: vierailijat kyselevät innokkaasti älytalon ominaisuuksista ja mahdollisuuksista soveltaa niitä omiin tarpeisiin. Oman sähkön tuottaminen aurinkopaneeleilla sekä talon ulkopuolella latauksessa oleva sähköauto keräävät huomiota.

”Messuilla kävijät ovat yhä tietoisempia uusista tavoista tuottaa ja käyttää energiaa ympäristöä kunnioittaen”, Närekorpi kertoo.

Anton toivottaa kävijät tervetulleeksi
Fortum Koti herättää kiinnostusta Mikkelin Asuntomessuilla. Anton Närekorpi Fortumilta toivottaa kävijät tervetulleiksi.

 

Energiatehokkain messutalo

Anton Närekorpi muistuttaa, että Fortum Koti on tämänkertaisten Asuntomessujen energiatehokkain talo. Fortum Koti on kompakti 62 neliön pienomakotitalo, ja messuvieraat ovat kiitelleet sen järkevää tilankäyttöä sekä avaraa ja valoisaa tunnelmaa.

Laskennallisesti Fortum Koti on lähes energiaomavarainen. Katolle sijoitetut 18 aurinkopaneelia tuottavat vuodessa sähköä yhteensä 4 100 kilowattituntia. Ajallisesti aurinkopaneeleilla tuotetun energian tuotto ja kulutus eivät useinkaan täsmää, ja ratkaisuna on kotiakusto, joka varastoi ylimääräisen sähkön.

”Päivisin akusto varastoi energiaa ja pimeän tullen sitä voidaan purkaa”, Anton Närekorpi kertoo.

Tue teoillasi konkreettisesti uusiutuvan energian käyttöönottoa

Fortum Fiksu Energiaseuranta on uusi sähköverkon tasapainoa tarkkaileva palvelu. Se soveltuu asiakkaille, joilla on sähkölämmitys ja erillinen lämminvesivaraaja.

”Vesivaraajat lämpiävät edelleen yöllä, mutta palvelun avulla sähkön kulutus tasaantuu niin, että kulutuspiikit eivät osu kaikilla samaan aikaan”, Anton Närekorpi selvittää.

”Ottamalla palvelun käyttöön asiakas saa myös reaaliaikaisen sähkönkulutusseurannan sekä alennusta sähkölaskuun.”

Fortumin tavoite on olla edelläkävijä kodin älykkäiden energiaratkaisujen kehittämisessä, ja moni messuvieras totesikin Fortum Kodin olevan oiva esimerkki tästä.

Markkinointipäällikkö Mia Roosilla on aihetta tyytyväisyyteen: ”Taloon on koottu nykyisten saatavilla olevien energiatehokkuuspalvelujen ohella myös tulevaisuuden ratkaisuja. Yksi niistä on SmartLiving-palvelu, jonka avulla asukas voi helposti kontrolloida esimerkiksi lämmitystä, ilmanvaihtoa, kodinkoneita ja valaistusta.”

SmartLiving-sovelluksen voi ladata omaan mobiililaitteeseen, ja sen avulla voi seurata kodin sähkönkulutusta vaikka ulkomaanmatkalta. ”Sovellus on helppokäyttöinen eikä vaadi teknistä erityisosaamista”, Mia Roos muistuttaa.

Palvelu on tarjolla loppuvuonna taloyhtiöille, ja myöhemmin sitä aletaan myydä myös yksityisasiakkaille.

 

Anton kertoo Fortum Kodin älykkäistä ratkaisuista asuntomessuvieraille.
Anton Närekorpi Fortumilta kertoo Fortum Kodin älykkäistä energiatehokkuusratkaisuista Mikkelin Asuntomessuilla.

 

 

 

 

TEKSTI Tiina Toivakka
KUVAT Anna-Katri Hänninen