Verkkouutinen

Tainionkosken vesivoimalaitoksen ykköskoneiston peruskorjaus on valmistunut

30 lokakuu 2017, 15:39

​Fortumin Vuoksessa sijaitsevan Tainionkosken vesivoimalaitoksen ykköskoneiston peruskorjaus on saatu valmiiksi ja koneisto on tuottanut uusiutuvaa sähköä lauantaista 14.10. 2017 lähtien.

Peruskorjauksessa uusittiin voimalaitoksen ykköskoneiston 65 vuotta vanha turbiini ja generaattori. Samalla uusittiin myös koneiston auto-maatiota, turbiinin säätöjärjestelmä ja  sähköjärjestelmiä. Peruskorjauksen yhteydessä nostettiin myös koneiston tuotantotehoa 2,5 megawatilla ja vuosituotantoa noin 6 gigawattitunnilla.

"Peruskorjaustyöt Tainionkosken vesivoimalaitoksessa jatkuvat kakkoskoneiston peruskorjauksella ja kolmoskoneiston automaatiouusinnalla. Suunnitelman mukaan töiden pitäisi valmistua loppuvuodesta 2018", projektipäällikkö Juha Tella Fortumista kertoo.

Vesivoimalaitosten peruskorjaukset ja niiden kautta saatavat tehonlisäykset kasvattavat sähköjärjestelmän säätöön tarvittavaa lisätehoa. Lisätehoja tarvitaan, kun sähköjärjestelmään kytketään lisää uutta olosuhteista riippuvaista tuuli- ja aurinkovoimaa. Fortum on kymmenen viimeksi kuluneen vuoden aikana kasvattanut vesivoimalaitostensa peruskorjausten ja toteutettujen tehonkorotusten avulla vesivoimantuotantonsa tuotantotehoa 120 megawatilla ja päästöttömän vesisähkön tuotantoaan 250 gigawattitunnilla.