Verkkouutinen

Fortumin ja SUENKOn yhteisyritys vastaamaan Tyumenin lämmönjakelusta Venäjällä ensi vuoden alusta

24 lokakuu 2017, 14:00

FORTUM OYJ VERKKOUUTINEN 24.10.2017

Fortum ja SUENKO ovat perustaneet yhteisyrityksen JSC Ural-Siberian Heat and Power Company (YUSTEK) vastaamaan  Tyumenin alueen lämmönjakelusta Länsi-Siperiassa Venäjällä. YUSTEKin toiminnan arvioidaan käynnistyvän kokonaisuudessaan vuoden 2018 alussa.

Fortum jatkaa yhdistetyn sähkön ja lämmön tuottajana alueella ja myy lämpöä YUSTEKille. Yhteishankkeella odotetaan olevan vähäinen positiivinen vaikutus Fortumin Russia-divisioonan tulokseen vuodesta 2018 alkaen.

Uusi yhteisyritys koostuu 180 lämpöasemasta, viidestä pumppuasemasta sekä paikallisista lämpökattiloista. YUSTEK vastaa 775 kilometrin mittaisen kaukolämpöputkiston ylläpidosta ja työllistää noin 1 000 asiantuntijaa. YUSTEKia johtaa Alexander Perekalskiy, joka on aikaisemmin työskennellyt Fortumissa Tyumenin lämpöverkoista vastaavana päällikkönä.

"Uskomme, että kahden suuren yhtiön osaamisten yhdistäminen auttaa meitä luomaan lämmönjakelujärjestelmän, joka on yksi Venäjän tehokkaimmista ja edistyksellisimmistä ja jossa lämpöasiakkaista tulee yhdenvertaisia kumppaneita", sanoo Fortumin Russia-divisioonan lämpöliiketoiminnasta vastaava johtaja Parviz Abdushukurov.


Fortum Oyj
Viestintä

Linkit:
Verkkouutinen 6.3.2017: Fortum ja SUENKO selvittävät mahdollisuutta yhteishankkeeseen Tyumenin lämmönjakelussa Venäjällä