Verkkouutinen

Fortum valittaa Ruotsin veroviranomaisen vuotta 2015 koskevasta jälkiveropäätöksestä

25 lokakuu 2017, 10:00

FORTUM OYJ VERKKOUUTINEN 25.10.2017

Fortum on saanut Ruotsin veroviranomaiselta jälkiveropäätöksen, joka liittyy verovuoden 2015 konsernin sisäisistä lainoista maksettaviin korkoihin. Fortum aikoo valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen. Jos veroviranomaisen päätös jää voimaan Fortumin valituksesta huolimatta, on veron vaikutus nettotulokseen 200 miljoonaa Ruotsin kruunua (noin 21 miljoonaa euroa). Fortum ei ole tehnyt asiaan liittyviä varauksia, koska yhtiön mielestä vero on aiheeton.

"Fortum on jo maksanut tästä korkotulosta verot Alankomaihin normaalilla 25 % verokannalla. Ruotsin veroviranomaisen päätös tarkoittaa käytännössä kaksinkertaista verotusta ja kuvaa Ruotsin verolainsäädännön huonoa ennakoitavuutta. Energiantuotanto on pitkän aikavälin pääomavaltaista liiketoimintaa, jossa kansainvälisellä rahoituksella on tärkeä rooli. On tärkeää, että pystymme rahoittamaan toimintaamme tehokkaasti, jotta voimme tehdä investointeja eri maissa”, sanoo Fortumin verojohtaja Reijo Salo.

Verotuspäätös koskee Fortumin hollantilaisen rahoitusyhtiön Fortumin ruotsalaisille tytäryhtiöille antamia lainoja. Näiden lainojen korkotulo verotettiin Hollannissa. Ruotsin veroviranomainen katsoo kuitenkin vain hieman yli puolet kunkin lainan koroista vähennyskelpoisiksi eli liiketoimintalähtöisiksi vuonna 2015. Muita korkoja verottaja ei pidä vähennyskelpoisina. Päätös pohjautuu Ruotsin verolainsäädännön muutokseen vuonna 2013.

Vuonna 2015 Fortum maksoi veroja yhteensä 413 miljoonaa euroa, josta 210 miljoonaa euroa Ruotsiin. 


Fortum Oyj
Viestintä 

Lisätietoja: 
Reijo Salo, verojohtaja, puh. 050 452 4443

Lue lisää:
Fortumin verojalanjälki 2016

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 9 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi