Lehdistötiedote

Fortum ja NBCC sopimukseen sähköautojen latausverkoston kehittämisestä Intiassa

05 lokakuu 2017, 10:06

Fortum ja Intian kaupunkikehitysministeriön alainen NBCC-yhtiön ovat allekirjoittaneet yhteisymmärryspöytäkirjan, jonka mukaan Fortum osallistuu Intiassa sähköajoneuvojen latausjärjestelmähankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen.

Yhteistyön ensiaskeleena Fortum asensi yhden (22 KW AC) pilottilatauspisteen NBCC:n alueelle New Delhissä. Latauspistettä operoidaan Fortum Charge & Drive -pilvipalvelun avulla. Latauspisteen avasivat Suomen asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sekä NBCC:n toimitusjohtaja Anoop Kumar Mittal.

”Olen erittäin iloinen, että suomalaisten yritysten parasta teknologista osaamista ja niiden tarjoamia kestäviä ratkaisuja voidaan tällä tavalla viedä myös Intiaan. Intia on yksi maailman nopeimmin kehittyvistä talouksista. Nopea kasvu asettaa haasteita ympäristölle, mutta samalla se avaa suuria mahdollisuuksia. Näen tässä erinomaisen tilaisuuden hyödyntää suomalaisten yritysten teknologista osaamista tukemaan Intian talouden ja energiasektorin kestävää kasvua”, Kimmo Tiilikainen sanoo.

”Intia on meille tärkeä markkina. Latausratkaisut, joissa on luotettava laitteisto, ohjelmisto ja asiakastuki ovat loppukäyttäjän käyttökokemuksen kannalta elintärkeitä. Olemme kehittäneet Charge & Drive -palveluamme vastaamaan näihin vaatimuksiin. Haluamme olla raivaamassa tietä sähköautoilulle maailmanlaajuisesti”, sanoo Fortumin yhteiskuntasuhteista ja viestinnästä vastaava johtaja Arto Räty.

Intiassa on tällä hetkellä vain noin 6 000 sähköautoa. Intian hallituksen tavoitteena on, että maassa on pelkästään sähköautoja vuoteen 2030 mennessä. Fortum Charge & Drive laajentaa hankkeen myötä toimintaansa ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolelle. Suunnitelmana on kehittää latausverkostoa ja tarjota sen käyttöön tarvittavaa järjestelmää pilvipalveluna (SaaS). Yhteistyön tarkoituksena on, että Intiaan avattaisiin seuraavien 12–18 kuukauden aikana 150 sähköajoneuvojen latauspistettä.


Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Rami Syväri, Fortum Charge & Drive -liiketoimintajohtaja, puh. 040 709 5566

Suomen asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sekä NBCC:n toimitusjohtaja Anoop Kumar Mittal latauspisteen avajaisissa

Fortumin VP Charge & Drive & Sustainability, Intia Awadhesh Kumar Jha; Suomen asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sekä Fortumin yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja Arto Räty latauspisteen avajaisissa

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 9 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä.