Lehdistötiedote

Älykkään asumisen Fortum Koti avaa ovensa Mikkelin Asuntomessuilla

13 heinäkuu 2017, 10:00

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 13.7.2017

Perjantaina 14.7. aukeavilla Mikkelin Asuntomessuilla avaa ovensa myös Fortum Koti, joka on erinomainen esimerkki siitä, millaista asuminen voi nykyään olla. Koti on älykkään asumisen kokonaisuus, joka tukee kestävää kehitystä.

Asunnossa näkee, miten esimerkiksi aurinkopaneelit ja kotiautomaatiojärjestelmä toimivat. Siellä voi tutustua myös sähköauton kotilatauspisteeseen sekä muihin älykkäisiin energiaratkaisuihin.

Asunnon käyttösähkö tuotetaan itse. Aurinkopaneelit tuottavat päivittäisen sähköntarpeen, ja tuotettua sähköä voidaan myös varastoida akkujärjestelmään tai myydä sähköverkkoon. Lisäksi talossa on nähtävänä energiaseurantajärjestelmä, jonka avulla yösähköllä lämmitetyt vesivaraajat voidaan lämmittää öisin hiukan eri aikoihin. Ajatuksena on, että järjestelmä säätelee sähkön kulutusta vastaamaan paremmin tuotannon määrää, joka mahdollistaa uusiutuvan energian tuotannon kasvun.

Kotiautomaatiojärjestelmällä puolestaan voidaan kontrolloida esimerkiksi lämmitystä, ilmanvaihtoa, valaistusta ja kodinkoneita. Järjestelmän käyttäminen onnistuu tabletilla tai älypuhelimella myös kodin ulkopuolelta.

"Haluamme tukea älykästä asumista: energiatehokkuus on ympäristöystävällistä ja nykyteknologiat mahdollistavat energiatehokkuuden lisäämisen mm. automaation ja puhtaan energiatuotannon avulla", kertoo tuotepäällikkö Olli-Pekka Raatikainen Fortumista.

Fortum Kotiin voi tutustua Mikkelin Asuntomessuilla 14.7.–13.8.2017. Kohteen 29 rakennuttaja on Ahopelto Group Oy, ja sen on suunnitellut Sweco Rakennetekniikka Oy Senni Sorri. Kodin energiaratkaisut ja kotiautomaatio ovat Fortumin tuotevalikoimaa.


Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Sakari Forslund, markkinointijohtaja, 040 503 0337 tai www.fortum.fi/fortumkoti


Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä.
www.fortum.com/fi