Verkkouutinen

Fortum ja JSC Rusatom Service allekirjoittivat aiesopimuksen yhteistyön kehittämisestä ydinvoimapalveluissa

20 kesäkuu 2017, 18:00

Fortum ja JSC Rusatom Service allekirjoittivat aiesopimuksen yhteistyön kehittämisestä ydinvoimapalveluiden osalta 20.6.2017 kansainvälisen AtomExpo 2017 -tapahtuman yhteydessä. Yhtiöt ovat tunnistaneet alueita, joilla Fortumin innovatiivisten palveluiden ja teknologioiden yhdistäminen Rusatom Servicen tarjontaan voi tuoda merkittäviä lisäetuja asiakkaille.

Fortumilla on vuosikymmenien kokemus omistajana ja operaattorina Loviisan voimalaitoksesta, jossa on VVER-reaktorit. Fortum tarjoaa nykyisin asiakkailleen alun perin Loviisan voimalaitoksen käyttöön kehitettyjä ratkaisuja tuotteina ja palveluina. Näitä tuotteita ja palveluita ovat muun muassa radioaktiivisia nesteitä puhdistava NURES®- järjestelmä, kunnossapito- ja vuosihuoltosuunnittelun ReMaint®-konseptit ja prosessisimulointiohjelmisto Apros®.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Sergey Ilyukhin, Business Development Manager, Nuclear Services, Fortum, puh. +358 40 352 4511

JSC Rusatom Service
JSC "Rusatom Service" kuuluu Venäjän valtion Atomic Energy Corporation Rosatomin sähkön tuotannon divisioonaan. Yhtiö tarjoaa täyden valikoiman käyttö- ja kunnossapitopalveluja VVER-teknologialla toimiville ydinvoimaloille. Yhtiö on läsnä lähes kaikissa maissa, joissa VVER-ydinvoimaloita on tuotannossa Venäjän ulkopuolella.

Fortum Nuclear Services
Fortumin Nuclear Services -yksikkö tarjoaa laajan valikoiman palveluita ydinvoimaloille niiden elinkaaren eri vaiheissa (rakennusvaiheessa, laitosten käyttö, laitosmuutokset). Palveluita ovat muun muassa lisensiointiprosessien tukeminen,  kunnossapito- ja huoltoprosessien optimointi, ydinprosessien mallinnus ja I&C-testaus, virtuaalisen ja laajennetun todellisuuden sovellukset, ydinjätteiden ratkaisut sekä ydinvoimaloiden käytöstäpoisto. Fortumilla on pitkä kokemus ydinvoimapalvelujen myynnistä maailmanlaajuisesti.

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. Lisätietoja Fortumista.