Charge & Drive – älykkäitä ratkaisuja sähköiseen liikenteeseen

Sähköautojen määrä liikenteessä kasvaa päivittäin

Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on ollut keskeistä Fortumin toiminnassa jo kauan, olemmehan johtava puhtaan energian yhtiö. Sähköautojen Charge & Drive -latausverkostomme älykkäine ratkaisuineen on sekin edelläkävijä sähköisen liikenteen lisäämisessä ja kaupunkien liikennepäästöjen vähentämisessä.

Sähköautojen lukumäärä liikenteessä kasvaa päivittäin. Autoilijat odottavat latauspalveluiden olevan helppokäyttöisiä, käteviä ja turvallisia. Luotettava latauslaitteisto ja -ohjelmistot samoin kuin ensiluokkainen asiakastuki vaikuttavat autoilijan käyttäjäkokemukseen. Olemme kehittäneet Fortum Charge & Drive -palvelun vastataksemme autoilijoiden odotuksiin, ja siten osaltamme edesautamme sähköautojen lisääntymistä ja tehokasta käyttöä liikenteessä.

Fortum Charge & Drive tarjoaa asiakkaille ja operaattoreille pilvipohjaisen palveluratkaisun nopean ja kätevän latauksen mahdollistamiseksi. Verkostossamme on tällä hetkellä 1400 älykästä latauspistettä Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa, ja verkoston alue laajenee koko ajan.

Charge & Drive -sovelluksen avulla asiakkaat löytävät helposti lähimmän latauspisteen ja maksun voi suorittaa haluamallaan tavalla joko RFID-tunnisteella, sovelluksen kautta tai tekstiviestillä. Asiakastukeen saa yhteyden jokaiselta latauspisteeltä ja se auttaa ongelmatilanteissa ympäri vuorokauden.

Operaattoreille älykäs pilvipohjainen ratkaisumme tarjoaa mahdollisuuden hallinnoida ja kasvattaa lataustoimintaansa helposti. Sovellustoimittajan kattava tukijärjestelmä takaa latauspisteiden hallinnan etäyhteyden avulla. Myös uusia toimintoja kehitetään jatkuvasti. Yhteiskäytössä olevan sovelluksen avulla autoilijat voivat etsiä lähimmän latauspisteen, tarkistaa palvelun saatavuuden ja yhteensopivuuden ja hallita oman asiakastilinsä tietoja.

Norjan Ikea, Shell, päivittäistavaraketju KIWI, McDonald’s, OP Ryhmä, lukuisat kunnat ja muut yritykset luottavat Fortumin Charge & Drive -palveluun, mistä syystä olemme Pohjoismaiden johtava latauspalveluita tarjoava toimija. Olemme esimerkiksi markkinajohtaja Norjassa, jossa rekisteröityjä sähköautoja on eniten väkilukuun suhteutettuna.

Tällä hetkellä älykästä palvelualustaamme käytetään jo 11 maassa, ja Charge & Drive jatkaa kasvuaan Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Tavoitteenamme on tarjota operaattoreille ratkaisu ja tietoa maailmanluokan latauspalveluista edelleen toimitettavaksi omille asiakkailleen, ja siten mahdollistaa sähköauton käyttäjille saumatonta ja ensiluokkaisesti toimivaa palvelua. Charge & Driven kautta asiantuntemuksemme, kokemuksemme ja näkemyksemme erilaisista markkinoista ovat yhteistyökumppaneidemme ja asiakkaidemme käytössä. Yhteistyöllä luomme älykkäitä sähköisen liikenteen ratkaisuja ja vähennämme kaupunkien liikennepäästöjä.

Tule mukaan muutokseen kohti puhtaampaa maailmaa.