Verkkouutinen

Vuoden ilmastoteko 2017 on Fortumin Kiertotalouskylä

18 toukokuu 2017, 16:15

FORTUM OYJ VERKKOUUTINEN 18.5.2017

Energiateollisuus ry:n kestävän kehityksen foorumi valitsi Vuoden ilmastoteoksi Fortumin Kiertotalouskylä-hankkeen. 

Riihimäen Kiertotalouskylässä jätteet muuntuvat hyödykkeeksi Ekojalostamon, Muovijalostamon ja Gasumin Biojalostamon kautta. Yhdyskuntajätteen kierrätysaste nousee siellä 50 prosenttiin ja hyötykäyttöaste 98 prosenttiin. Kiertotalouskylä lisää ihmisten valintamahdollisuuksia etenkin muovinkierrätykseen, mihin ei aiemmin ole Suomessa ollut mahdollisuutta.

 Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka kertoo, että Riihimäen kiertotalouskylä on ensimmäisiä suuria kiertotaloushankkeita Suomessa. "Resurssien kustannustehokkaaseen käyttöön perustuva kiertotalous on ajankohtainen malli Euroopassa ja maailmalla. Riihimäen kiertotalouskylä on suunnannäyttäjä ja esimerkki siitä, mitä Suomessa osataan. Uskon, että se kannustaa kiertotalousinnovaatioihin myös muita toimijoita niin julkisella kuin yrityssektorilla", Pokka sanoo. 

Vuoden ilmastoteko

• Vuoden ilmastoteko -tunnustus myönnetään vuosittain yritykselle tai yhteisölle, joka on toteuttanut ilmastonmuutosta hillitseviä kehittämishankkeita tai muutoin toiminnallaan hillinnyt ilmastonmuutosta.

• Tunnustuksen arviointikriteerejä ovat hankkeen konkreettisuus, näkyvyys ja osallistavuus.

• Voittajan valitsee Energiateollisuuden kestävän kehityksen foorumi. Foorumin puheenjohtaja on ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka.

• Tänä vuonna tunnustusta haki kaikkiaan 19 hanketta.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja: 
Kalle Saarimaa, VP, Recycling and Waste Solutions, 041 503 1337

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi