Lehdistötiedote

Suur-Savon Sähkö laajentaa yhteistyössä Fortumin kanssa sähköautojen latausverkostoa

03 huhtikuu 2017, 11:00

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 3.4.2017

Suur-Savon Sähkö rakentaa sähköautojen latauspisteitä eri puolille Etelä-Savoa sekä sen lähialueita, ja valitsi Fortum Charge & Drive -järjestelmän latausverkostonsa hallinnointiin.

Uudet latauspisteet tulevat Savonlinnaan, Puumalaan, Juvalle, Rantasalmen Järvi-Sydämeen, Kangasniemelle ja Mäntyharjuun. Lähes kaikki pisteet avataan ennen kesää. Suur-Savon Sähkö julkaisi jo aiemmin talvella yhteistyön Osuuskauppa Suur-Savon kanssa, jonka myötä latauspisteet rakennetaan myös Pertunmaan Kuortin, Mikkelin Pitkäjärven ja Juvan ABC-asemille.

"Haluamme olla mukana kehittämässä Etelä-Savon elinvoimaisuutta ja menestystä. Sähköinen liikenne kehittyy nyt hurjaa vauhtia ja tämä tulee olemaan erityisesti vapaa-ajanasumisen ja matkailun alueena tunnetulle toiminta-alueellemme Etelä-Savossa ja sen lähialueilla vahva positiivinen vetovoimatekijä. Liiketoiminnallisesti investointi voisi tapahtua myöhemminkin, mutta nyt sille on tarjolla 30 % investointituki, joka on järkevä hyödyntää", kertoo Suur-Savon Sähkön energiakaupan liiketoimintajohtaja Mika Ahola.

Sähköautojen latausverkostoa rakennettaessa pelkät fyysiset latauspisteet eivät riitä vaan tarvitaan myös tietojärjestelmä latauspisteiden seurantaan, laskutuksen hallinointiin ja sujuvan asiakaspalvelun varmistamiseen.

"Olemme kehittäneet pilvipohjaista palveluratkaisua samalla kun olemme rakentaneet yli 1200 latauspisteen Fortum Charge & Drive -verkostoamme Pohjoismaissa. Tarjoamme palvelua mielellämme myös muiden yritysten käyttöön. Suur-Savon Sähkön kanssa tehtävä yhteistyö on erinomainen esimerkki siitä, että voimme edistää sähköautoilua yhdessä myös muiden energiayhtiöiden kanssa", Fortum Charge & Driven kehitysjohtaja Rami Syväri toteaa.

Fortum Charge & Drive -järjestelmä soveltuu monenlaisten latausverkostojen hallinnointiin. Samalle järjestelmäalustalle voidaan rakentaa erilaisia toiminnallisuuksia kuten asiakaspalvelu-, verkoston kunnossapito- ja laskutusratkaisuja. Alusta on myös joustava, siihen voidaan helposti liittää uusia ratkaisuja tarpeen mukaan.

Suur-Savon Sähkön tavoitteena on rakentaa oman toimialueen kattava sähköautojen latausverkosto, jolla luodaan edellytyksiä vähäpäästöisen liikenteen kehittymiselle. Vilkkaimpien pääväylien varressa laitteet ovat pikalatauspisteitä, joissa täyssähköauton voi ladata puolessa tunnissa, ja tulevaisuudessa lataustehojen kasvaessa sitäkin nopeammin. Taajamakeskustojen pisteet ovat alkuvaiheessa ns. puolinopeita latauspisteitä, joiden tehoa kasvatetaan tulevaisuuden tarpeiden mukaan.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja: 
Fortum Charge & Drive, Rami Syväri, kehitysjohtaja, 040 709 5566
Suur-Savon Sähkö, Mika Ahola, energiakaupan liiketoimintajohtaja, 010 210 4284

Fortum Charge & Drive
Fortum Charge & Drive on edelläkävijä sähköautojen latauspalveluiden tarjoamisessa ja toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Islannissa. Latausverkosto koostuu Pohjoismaissa yli 1200 latauspisteestä. Suomessa latauspisteitä on 90, joista 34 on pikalatauspisteitä. Latauspisteiden sijainnit löytyvät karttapalvelusta map.chargedrive.com. Fortum Charge & Drive tarjoaa myös edistyneen pilvipohjaisen palveluratkaisun latauspalveluoperaattoreille ja latausinfrastruktuuriin sijoittaville toimijoille.

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä.
www.fortum.com/fi

Suur-Savon Sähkö
Suur-Savon Sähkö on järvisuomalainen energiakonserni, joka toimii paikallisesti lähellä asiakkaitaan. Huolehdimme energian hankinnasta, tuotannosta ja jakelusta Päijänteen itäpuolisella Järvi-Suomen alueella. Sähköenergiaa myymme kaikkialle Suomeen. Palveluksessamme on noin 100 energia-alan ammattilaista. Omistajiamme ovat kunnat (59 %), yhteisöt ja yritykset (30 % ), seurakunnat (5 %) ja yksityiset (6 %).