Verkkouutinen

Fortumin Loviisan voimalaitokselle toimitettujen osien vaatimustenmukaisuuden selvittäminen etenee

10 huhtikuu 2017, 11:00

​Keväällä 2016 ranskalainen Areva-yhtiön ilmoitti, että Ranskan ja mahdollisesti muidenkin maiden ydinvoimalaitoksiin toimitettujen laitteiden osien valmistuksen ja tarkastuksen dokumentaatiossa on löydetty puutteita. Tämän havainnon perusteella Säteilyturvakeskus (STUK) teki selvityspyynnön suomalaisille voimayhtiöille turvallisuusluokiteltujen komponenttien toimituksista, joilla arvioidaan olevan yhteyttä näihin tapahtumiin.

Fortumin suorittaman selvityksen perusteella yhtä toimitusta lukuun ottamatta toimituksilla ei ole yhteyttä selvityksen piirissä oleviin tahoihin. Tämän toimituksen osalta varmentavat toimenpiteet saatetaan päätökseen toukokuun loppuun mennessä.

Lisätietoja:
Thomas Buddas, apulaisjohtaja, Loviisan voimalaitos, puh. 010 455 3710