Verkkouutinen

Fortum ottanut käyttöön 70 MW:n aurinkovoimalaitoksen Intiassa

03 huhtikuu 2017, 13:00

FORTUM OYJ VERKKOUUTINEN 3.4.2017

Fortum on ottanut käyttöön teholtaan 70 MW:n aurinkovoimalaitoksen Bhadla-aurinkopuistossa Rajasthanin osavaltiossa Intiassa. Aurinkovoimalaitos on Fortumin kolmas ja toistaiseksi suurin käyttöön otettu aurinkoenergiaprojekti.

Fortum voitti tammikuussa 2016 käänteisen huutokaupan aurinkovoimaprojektista, ja aurinkovoimalaitos toteutettiin suunnitellussa aikataulussa. Voimalaitoksella tuotetulle sähkölle maksetaan takuuhintaa 25 vuoden ajan. Sähkönostosopimus on tehty Intian suurimman sähköyhtiön, National Thermal Power Corporationin (NTPC) kanssa.

Fortumilla on tällä hetkellä 85 MW aurinkovoimakapasiteettia Intiassa. Fortumilla on kolme voimalaitosta Rajasthanin ja Madhya Pradheshin osavaltioissa. Fortum rakentaa parhaillaan 100 MW:n aurinkovoimalaitosta Intian Karnatakaan. Myös tämä 100 MW:n aurinkovoimalaitos tulee saamaan takuuhintaa 25 vuoden ajan. Voimalaitos odotetaan otettavan käyttöön vuoden 2017 ensimmäisen puoliskon aikana.

Fortum tavoittelee gigawatti-kokoluokan portfoliota aurinko-ja tuulivoimassa pitkän aikavälin kilpailukykynsä varmistamiseksi. Fortumin tavoitteena on allokoida suunnitelluista kasvuinvestoinneista yhteisarvioltaan noin 200-400 miljoonan euron aurinkovoimaportfolio Intiassa.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja: 
Tero Era, Head of Communications in Solar, Wind and New Ventures, 050 541 6337

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi