Verkkouutinen

Fortum ja OP lisäävät kolmanneksella sähköautojen latauspisteitä Suomessa

24 huhtikuu 2017, 08:50

syvari-ja-heikkila-1780px

VERKKOTIEDOTE 24.4.2017

Fortum ja OP rakentavat yhdessä noin sata sähköautojen latauspistettä eri puolille Suomea. Yhteistyön alussa on sovittu latauspisteiden sijoittamisesta yhteensä noin kahdeksallekymmenelle eri paikkakunnalle. Käytännössä tämä tarkoittaa noin kolmanneksen lisäystä julkisten latauspisteiden määrään Suomessa. Yhteistyön tavoitteena onkin tarjota sähköauton latausmahdollisuus mahdollisimman monen osuuspankin toimipisteen yhteydessä.

OPn uusi strategia tähtää siirtymiseen finanssitoimijasta kohti monialaista palveluyritystä. Yksi OPn uusista painospistealueista on liikkuminen. Vuoden 2016 lopussa lanseerattu OP Kulku -palvelu oli ensiaskel OP Liikkumisen palveluissa. Palvelu tarjoaa kuluttajille ja yrityksille mahdollisuuden sähköautoiluun kuukausimaksulla ilman omistamiseen liittyvää huolta. Kulku-palvelu laajenee loppuvuoden aikana pääkaupunkiseudulta myös useisiin muihin suomalaisiin kaupunkeihin.

- Sähköautoilun edistäminen latauspalveluita tarjoamalla on OP Ryhmälle erinomainen tapa toteuttaa yhteisöllistä rooliamme paikallisella tasolla. Haluamme edistää sähköautoilun kasvua Suomessa ja tehdä sähköautoilusta helppoa uusien palveluiden avulla. Latausverkoston rakentaminen osuuspankkien yhteyteen edesauttaa myös Kulku-palvelun laajenemista, OP Ryhmän digitaalisesta liiketoiminnasta ja uusista liiketoiminnoista vastaava johtaja Harri Nummela kertoo.

Sähköisen liikenteen palvelut ovat myös Fortumille osa uusien liiketoimintojen ja digitaalisten palveluiden kehittämistä. Fortumilla on jo laaja kokemus latausasemien asentamisesta ja latausverkkojen operoinnista.

Uusista osuuspankkien yhteyteen rakennettavista latauspisteistä tulee osa Fortum Charge & Drive -verkostoa. Verkostossa on Pohjoismaissa jo yli 1 200 latauspistettä, joista 450 on pikalatauspisteitä. Suomessa Charge & Drive -latauspisteitä on runsaat 90, joista 35 on pikalatauspisteitä (50 kW). Fortum on sähköautojen latauspalvelujen tarjoajana markkinajohtaja Norjassa, joka on sähköautoilun edelläkävijä yli 130 000 rekisteröidyllä sähköautolla. Sähköautojen määrä suhteutettuna asukaslukuun on Norjassa maailman suurin.

- Nyt on oikea aika nostaa sähköautojen latausverkosto uudelle tasolle myös Suomessa. OPn kanssa tehtävä yhteistyö on erinomainen esimerkki siitä, miten voimme Suomessa yhdessä edistää sähköautoilua. Samalla edesautamme Suomessa asetetun 250 000 sähköauton tavoiteteen saavuttamista vuoteen 2030 mennessä, kehitysjohtaja Rami Syväri Fortum Charge & Drivestä kertoo.

Latauspisteiden rakentaminen osuuspankkien toimipisteiden yhteyteen käynnistyy toukokuun lopussa. Nyt sovittujen noin sadan latauspisteen kahdeksallakymmenellä paikkakunnalla on tarkoitus olla asiakkaiden käytössä vuoden loppuun mennessä. Tavoitteena on jatkossa laajentaa latausverkostoa osuuspankkien kanssa useammille paikkakunnille.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
OP
Harri Nummela, digitaalisesta liiketoiminnasta ja uusista liiketoiminnoista vastaava johtaja 
Sonja Heikkilä, OPn liikkumisen palveluista vastaava hankejohtaja
Haastattelupyynnöt OPn viestinnän kautta, puh. 050 523 9904, viestinta [ät] op [piste] fi (viestinta[at]op[dot]fi) (arkisin klo 7-19.30)Fortum 
Rami Syväri, Fortum Charge & Drive, kehitysjohtaja, puh. 040 709 5566, rami [piste] syvari [ät] fortum [piste] com (rami[dot]syvari[at]fortum[dot]com)
Tero Era, Fortum viestintä, puh. 050 541 6337, tero [piste] era [ät] fortum [piste] com (tero[dot]era[at]fortum[dot]com)

OP Ryhmä
OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, jonka perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle. OP Ryhmän muodostavat noin 170 osuuspankkia sekä ryhmän keskusyhteisö OP Osuuskunta tytär- ja lähiyhteisöineen. Ryhmässä työskentelee 12 000 työntekijää. Ryhmällä on noin 1,7 miljoonaa omistaja-asiakasta ja kaikkiaan 4,3 miljoonaa asiakasta. www.op.fi

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä.
www.fortum.com/fi

Fortum Charge & Drive
Fortum Charge & Drive on edelläkävijä sähköautojen latauspalveluiden tarjoamisessa ja toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Islannissa. Latausverkosto koostuu Pohjoismaissa yli 1200 latauspisteestä. Suomessa latauspisteitä on 90, joista 35 on pikalatauspisteitä. Latauspisteiden sijainnit löytyvät karttapalvelusta map.chargedrive.com. Fortum Charge & Drive tarjoaa myös edistyneen pilvipohjaisen palveluratkaisun latauspalveluoperaattoreille ja latausinfrastruktuuriin sijoittaville toimijoille.

Rami Syväri (Fortum) ja Sonja Heikkilä (OP)