Lehdistötiedote

Ekokem on nyt Fortum

03 huhtikuu 2017, 09:00

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 3.4.2017

Fortum ja Ekokem yhdistivät voimansa vuonna 2016 ja muodostivat merkittävän pohjoismaisen kiertotalousyhtiön. Nyt kun Ekokemin toiminta on saatu onnistuneesti integroitua, vaihtuu myös Ekokemin brändi Fortumiksi 4.4.2017 alkaen.

Fortumin tavoite on edistää yhdessä asiakkaiden ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa, ja ympäristöliiketoiminnalla on merkittävä rooli tämän vision saavuttamisessa. Fortum pyrkii rakentamaan älykkäitä ja kestäviä ratkaisuja varmistaakseen, että arvokkaat materiaalit saadaan kiertoon ja haitalliset aineet poistettua materiaalikierrosta. Kestävät kaupunkiratkaisut ovat keskeisessä asemassa Fortumin strategiassa. Fortum pyrkii hyödyntämään osaamistaan ja asiantuntemustaan auttaakseen kaupunkeja ja teollisuusasiakkaita ratkaisemaan haasteitaan kestävästi ja tukeakseen kiertotalousjärjestelmän rakentamista.

Entinen Ekokem muodostaa Fortumin Recycling and Waste Solutions -yksikön (kierrätys- ja jäteratkaisut). Brändimuutoksen jälkeen yksikön päivittäinen työ jatkuu entisellään. Recycling and Waste Solutions -liiketoiminnan johtaja Kalle Saarimaa kertoo: ”Yhtenä Fortum-kokonaisuutena olemme vahva toimija kiertotalouden alalla. Kattavilla jätteenkäsittely-, kierrätys- ja ympäristörakentamisen palveluillamme voimme nyt palvella asiakkaita aiempaakin paremmin. Tarjoamme jatkossakin asiakkaillemme palveluita yhtä mutkattomasti kuin ennen.”

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja ja Kalle Saarimaan haastattelupyynnöt:
Virpi Mäenanttila, viestintäpäällikkö, City Solutions Suomi, virpi [piste] maenanttila [ät] fortum [piste] com, puh. 050 544 0787

Fortum Recycling and Waste Solutions
Fortum Recycling and Waste Solutions tarjoaa ympäristöasioiden hallintaan ja materiaalitehokkuuteen liittyviä palveluita Pohjoismaissa. Me parannamme asiakkaidemme materiaali- ja energiatehokkuutta tarjoamalla heille kierrätys-, uudelleenkäyttö- ja loppusijoitusratkaisuja sekä maaperänkunnostus- ja ympäristörakennuspalveluita.

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä.
www.fortum.com/fi