Lehdistötiedote

Fortum Charge & Drive rakentaa ensimmäisen sähköautojen suurteholatausverkon Oslon, Tukholman ja Helsingin välille

02 maaliskuu 2017, 15:14

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 2.3.2017

Fortum Charge & Drive rakentaa ensimmäisen sähköautojen suurteholatausverkon (150–350 kW) Oslon, Tukholman ja Helsingin välille. Latausverkosto tarjoaa latausmahdollisuuden uusille sähköautomalleille, joiden toimintamatka on yli 300 kilometriä ja joita voidaan ladata aikaisempaa nopeammin. Tämä tarkoittaa sitä, että vuoden 2018 aikana markkinoille tulevilla uusilla sähköautomalleilla voidaan ajaa Helsingistä Osloon yhtä nopeasti kuin polttomoottoriautoilla.

Suurteholatausasemat mahdollistavat lataamisen 150–350 kilowatin teholla, ja niitä voivat käyttää kaikki yleisimmät sähköautomallit. Suurteholatausverkoston rakentaminen on ensimmäinen askel uuden sukupolven sähköautojen sisältämän teknologian täysimääräisessä hyödyntämisessä ja pitkien ajomatkojen mahdollistamisessa. Neljä ensimmäistä suurteholatausasemaa on tarkoitus rakentaa vuoden 2017 aikana.

Fortum Charge & Drivellä on laaja kokemus latausasemien asentamisesta ja latausverkkojen operoinnista. Fortum on sähköautojen latauspalvelujen tarjoajana markkinajohtaja Norjassa, joka on sähköautoilun edelläkävijä yli 100 000 rekisteröidyllä sähköautolla. Sähköautojen määrä suhteutettuna asukaslukuun on Norjassa maailman suurin.

Fortumilla on Pohjoismaissa jo yli 1 200 latauspistettä, joista 450 on pikalatausasemia (50 kW). Suomessa latauspisteitä on runsaat 90, joista 35 on 50 kilowatin pikalatausasemia. Fortumin ja sen yhteistyökumppaneiden latauspisteitä on erilaisissa paikoissa parkkihalleista moottoriteiden varsille. Charge & Drive hakee aktiivisesti lisää yhteistyökumppaneita ja -verkostoja Euroopan alueella.

"Nyt on oikea aika nostaa Charge & Drive -latausverkosto uudelle tasolle, jotta asiakkaamme pääsevät täysillä nauttimaan sähköautojen tarjoamista eduista. Charge & Drive -projekti käynnistyi vuonna 2010. Tavoitteenamme oli rakentaa pikalatausasemien verkosto pohjoismaisten pääkaupunkien välille. Nyt haluamme tehdä saman suurteholatausasemien avulla. Olimme aikoinaan pioneereja, ja
kuluneiden vuosien aikana olemme oppineet paljon. Olemme kyenneet rakentamaan palvelun, jota asiakkaamme arvostavat ja josta on tullut edelläkävijä sähköautojen latausmarkkinoilla", kehitysjohtaja Rami Syväri Fortum Charge & Drivestä kertoo.


Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Rami Syväri, kehitysjohtaja, Fortum Charge & Drive, 040 709 5566
Tero Era, viestintäpäällikkö, Fortum Oyj, 050 541 6337

Fortum Charge & Drive
Fortum Charge & Drive on edelläkävijä sähköautojen latauspalveluiden tarjoamisessa ja toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Islannissa. Latausverkosto koostuu Pohjoismaissa yli 1200 latauspisteestä. Suomessa latauspisteitä on 90, joista 34 on pikalatauspisteitä. Latauspisteiden sijainnit löytyvät karttapalvelusta map.chargedrive.com. Fortum Charge & Drive
tarjoaa myös edistyneen pilvipohjaisen palveluratkaisun latauspalveluoperaattoreille ja latausinfrastruktuuriin sijoittaville
toimijoille.

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä.
www.fortum.com/fi