Lehdistötiedote

Espoon kaupunki ja Fortum jatkavat Espoon kehittämistä vähähiiliseksi

30 maaliskuu 2017, 12:02

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 30.3.2017

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark allekirjoittivat 28.3.2017 sopimuksen, jolla jatketaan yhteisten energiatavoitteiden toteuttamista ja kaupunkiratkaisujen kehittämistä Espoossa.

”EU:n tutkimusten mukaan Espoo on Euroopan kestävin kaupunki. Minusta se on hyvä alku, ja aiomme olla sitä jatkossakin. Kestävät kaupunkiratkaisut edellyttävät toimivaa yhteistyötä yritysten, yliopistojen, tutkimuksen, kaupungin ja kaupunkilaisten kesken. Siinä yhteistyössä Espoo haluaa olla mukana toimijana ja alustana”, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä toteaa. ”Fortumin kanssa tehtävällä yhteistyöllä haemme isoa harppausta tiellä kohti hiilivapaata Espoota.”

Fortum ja Espoon kaupunki solmivat kesällä 2016 aiesopimuksen taloudellisesti ja ekologisesti kestävien kaupunkiratkaisujen kehittämisestä. Työn tuloksena syntyi muun muassa kolme skenaariota hiilineutraalista kaukolämmöstä Espoossa vuoteen 2030 mennessä. Skenaariot ovat luonnollinen jatko kehitykselle, jossa hukkalämpöjen hyödyntämisen ja uusiutuvien polttoaineiden käytön osuus on kaukolämmön tuotannossa noussut jo lähes kolmasosaan kahden viimeksi kuluneen vuoden aikana. Seuraavana askeleena on luoda selkeä kehityspolku sisältäen konkreettiset toimenpiteet ja investoinnit, joiden avulla kaukolämpö muuttuu hiilineutraaliksi.

”Meidän on tehtävä tiivistä yhteistyötä hiilineutraalin kaukolämmön kehittämisessä – samalla tuemme Espoota kohti sen tavoitetta, olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2050. Yhteistyöllä ja toteutettavilla kaupunkiratkaisuilla parannamme myös kaupunkilaisten arkea, viihtyvyyttä ja kaupungin menestystä”, toimitusjohtaja Pekka Lundmark Fortumista toteaa.

Nyt allekirjoitettu sopimus kattaa muun muassa yhteistyön energiatuotteiden ja -palvelujen tuomisessa markkinoille, sähköisen liikenteen edistämisessä sekä kiertotalouden ratkaisujen luomisessa. Yhteistyössä ovat mukana kaupungin lisäksi asukkaita, eri alojen asiantuntijoita ja kansalaisjärjestöjä.

Fortumilla on laaja osaaminen energiankäytön, kiertotalouden ja erilaisten kaupunkiratkaisujen toteuttamisessa. Fortum tulee hyödyntämään Espoossa kehitettyjä ratkaisuja erikokoisten kaupunkien energia- ja kiertotaloushaasteiden ratkaisemisessa eri puolilla maailmaa.

Fortum Oyj
Viestintä


Lisätietoja:
Niko Wirgentius, Head of Asset management, Fortum, 050 330 0043
Pasi Laitala, Kestävän kehityksen johtaja, Espoon kaupunki, 043 824 5427

Lisää aiheesta:
Lehdistötiedote 12.10.2016: Fortum ja Espoon kaupunki toteuttavat yhdessä hiilineutraaleja energiaratkaisuja
Kolme visiota hiilineutraalista kaukolämmöstä Espoossa

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä.