Pörssitiedote

Muutoksia Fortumin johtoryhmässä ja organisaatiorakenteessa

08 helmikuu 2017, 08:30

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 8.2.2017 KLO 08.30

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 8.2.2017 KLO 08.30

Talousjohtaja (CFO) Timo Karttinen on pyytänyt siirtoa Fortumin johtoryhmästä toisiin työtehtäviin yhtiön sisällä. Hän siirtyy yhtiön strategisiin kasvuhankkeisiin liittyviin tehtäviin. Karttisen tilalle Fortumin talousjohtajaksi on nimitetty City Solutions -divisioonan johtaja Markus Rauramo 1.3.2017 alkaen.

City Solutions -divisioona jaetaan 1.3.2017 alkaen kahteen divisioonaan: City Solutions ja Consumer Solutions. City Solutions -divisioonan vastuulle kuuluvat kaukolämpö ja -kylmä, jätteen energiahyötykäyttö, biopolttoaineet sekä muut kiertotalouden ratkaisut. Consumer Solutions -divisioonan vastuulle kuuluvat sähkönmyynti sekä tietyt kuluttajaliiketoiminnan osat Technology and New Ventures -yksikön toiminnasta.

City Solutions -divisioonan vastaavaksi johtajaksi on nimitetty Technology and New Ventures -yksikön johtaja Per Langer 1.3.2017 alkaen.

Consumer Solutions -divisioonan vastaavan johtajan haku on käynnistetty.

Molemmat divisioonista vastaavat johtavat kuuluvat Fortumin johtoryhmään ja raportoivat toimitusjohtaja Pekka Lundmarkille.

Vaikutukset Fortumin segmenttiraportointiin julkaistaan ennen yhtiön ensimmäisen neljänneksen 2017 tulosta.

Fortum Oyj

Sophie Jolly, Sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätiedot:

Pekka Lundmark, Toimitusjohtaja
Soittopyynnöt: puh. 010 452 4112

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.com/fi

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi