Verkkouutinen

Fortumin Loviisan voimalaitoksen kakkosyksikkö ajetaan korjausseisokkiin perjantaina 13.1.

12 tammikuu 2017, 19:30

Loviisan kakkosyksiköllä havaittiin 12.1.2017 höyryvuoto primääripiiriin kuuluvan pienputken laippaliitoksessa. Laitosyksikkö pysäytetään korjauksen ajaksi ja alasajo aloitetaan perjantaiaamuna 13.1. Korjaustyöt aloitetaan lauantaina ja niiden arvioidaan kestävän 4-6 tuntia, jonka jälkeen laitos käynnistetään uudelleen. Täydellä teholla kakkosyksikön odotetaan olevan maanantain aikana.

Tapahtuma ei aiheuta vaaraa ihmisille, ympäristölle eikä voimalaitokselle.

Voimalaitoksen ykkösyksikkö on tuotannossa normaalisti.

Lisätietoja:
Anssi Laakso, Loviisan voimalaitoksen kunnossapitotekniikkayksikön päällikkö, puh. 010 45 54 063

Loviisan voimalaitos
Fortumin kokonaan omistaman Loviisan voimalaitoksen käyttökerroin vuonna 2016 oli 91,1 %. Käyttökerroin oli kansainvälisessä mittakaavassa painevesilaitosten parhaita. Voimalaitoksella tuotettiin sähköä yhteensä 8,33 terawattituntia, mikä on noin 13 % Suomen sähköntuotannosta. Loviisan voimalaitos työllistää noin 500 fortumlaisen lisäksi lähes 100 muiden yritysten vakinaista työntekijää, jotka käyvät töissä voimalaitosalueella päivittäin. Fortum investoi vuonna 2016 Loviisan voimalaitokseen yhteensä noin 100 miljoonaa euroa.