Verkkouutinen

Espoossa yhä suurempi osa kaukolämmöstä tuotetaan uusiutuvalla energialla

20 tammikuu 2017, 08:30

espoo-kivenlahti-1780px

FORTUM OYJ VERKKOUUTINEN 20.1.2017

Fortum on siirtynyt kahdella Espoon lämpölaitoksellaan käyttämään fossiilisten polttoaineiden asemesta uusiutuvia biopolttoaineita.  

Puupelletin käyttö Fortumin Kivenlahden lämpölaitoksella vähentää Espoon hiilidioksidipäästöjä noin 50 000 tonnilla vuosittain verrattuna siihen, että lämpö tuotettaisiin maakaasulla. Kivenlahden lämpölaitos tuottaa noin 10 prosenttia koko Espoon kaukolämmön tarpeesta. Ennen kuin lämmöntuotannossa siirryttiin pellettien käyttöön lämpö tuotettiin polttoöljyllä, jonka päästöt olivat maakaasuakin suuremmat.

Fortumin Vermon lämpölaitoksella on ensimmäisenä Suomessa siirrytty käyttämään puuperäisistä polttoaineista valmistettua Otso bioöljyä. Bioöljy valmistetaan Fortumin Joensuun voimalaitoksella sähkön ja lämmön yhteistuotannon yhteydessä. Vermossa hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet runsaat 3 000 tonnia vuosittain, siihen verrattuna, että lämpö tuotettaisiin maakaasulla.

Lisätietoja: 
Kehityspäällikkö Ilkka Möttönen, Fortum, puh. 045 6791316

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Jo 64 % sähköntuotannostamme on CO2-päästötöntä. Vuonna 2015 liikevaihtomme oli 3,5 miljardia euroa. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä.